Mijn kindertijd op de Veluwe – Deel 15

Weerzien na 60 jaar

Dinsdag 7 juni 2022 – BARNEVELD-EDE-VOORTHUIZEN

Ouwe jongens onder elkaar

Hoe mooi kan het zijn, als je elkaar in 60 jaar niet gezien hebt, nadat je als jonge jongens met elkaar bent opgetrokken en van alles beleeft hebt.

Logeren

Wij gingen in onze jeugd met onze moeder in de 60er jaren vanaf Barneveld een kleine 10 kilometer (‘helemaal’) naar Voorthuizen logeren bij de Familie van den Brink aan de Drosteweg in Voorthuizen. Heerlijk buiten op de boerderij en vlakbij de bossen, samen met zoon Derk(we zeiden altijd Dirk), meedraaien op de boerderij dat echt nog een gemengd bedrijf was met koeien, varkens en kippen en landbouw. En uiteraard direct om het huis de natuur en de bossen, waar ik de natuur nog beter leerde kennen en liefhebben, een totaal andere wereld dan thuis in Barneveld.

Zo werd ik voor het eerst van mijn leven geconfronteerd met een pasgeboren reekalfje - Foto: ©Louis Fraanje

Zo werd ik voor het eerst van mijn leven geconfronteerd met een pasgeboren reekalfje – Foto: ©Louis Fraanje

Reekalfje

Samen met Derk werd ik voor het eerst van mijn leven geconfronteerd met een pasgeboren reekalfje, van zo dichtbij had ik het nog nooit eerder meegemaakt, dat beeld staat op mijn netvlies gebrand en het is mij mijn hele verder leven bijgebleven. Ontelbare keren zijn we het bos in geweest en ook daarbuiten allerlei avonturen beleefd, waar ook mijn broer Gert vaak bij aanwezig was.

Weerzien

Vanmorgen zijn we bij Derk op bezoek geweest, die over was uit Zuid-Afrika waar hij al vele jaren woont en werkt in Randburg.
Vele herinneringen kwamen ter sprake en we vielen van het ene verhaal in het andere, vrolijke en soms emotionele gebeurtenissen, die nu met een glimlach de revue passeerden, maar ons toch met een blij en dankbaar gevoel lieten terugzien op vroeger.

Op de foto v.l.n.r. Broer Gert Fraanje, Derk van den Brink en ikzelf - Foto: ©Maggie van den Brink

Op de foto v.l.n.r. Broer Gert Fraanje, Derk van den Brink en ikzelf – Foto: ©Maggie van den Brink

Dankbaar

Als besluit hebben we heel gezellig samen met zijn echtgenote Maggie, genoten van een lekker broodje en heerlijke soep, om daarna weer afscheid van elkaar te nemen. Met een tevreden en dankbaar gevoel en… uiteraard nog lang niet uitgepraat, zijn we weer uit elkaar gegaan, met de afspraak dat we elkaar binnen niet al te lange tijd – bij gezondheid – weer eens op zullen zoeken.

Wordt vervolgd…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/06/24/mijn-kindertijd-op-de-veluwe-deel-15/