Zomaar wat zwerven – Deel 107

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Maandag 16 mei 2022  –  Overweldigend groen dwingt respect af!

Bij het zien van al dat groene blad aan de bomen in deze oude beukenlaan, werden wij stil van verwondering. Ontelbare keren en in alle seizoenen hebben wij hier onder deze oude woudreuzen gewandeld en telkens weer is het voor ons een indrukwekkende ervaring.

Als in het najaar, de herfst met haar prachtig kleuren de laan weer in goud veranderd, voel je de ontembare kracht van die eeuwige kringloop der natuur, tot in het diepste van je ziel.
Voorjaar, zomer, herfst en winter, al eeuwenlang een rotsvast gegeven, geboren worden en opbloeien, daarna het ouder worden en uiteindelijk sterven! Niemand kan hier ook maar iets aan veranderen, die gedachte dwingt respect af voor die grote Schepper!

Stil worden van verwonderingal bij al dat groene blad in deze oude beukenlaan – Foto: ©Fransien Fraanje

Stil worden van verwonderingal bij al dat groene blad in deze oude beukenlaan – Foto: ©Fransien Fraanje

Onverwachte ontmoeting onderweg

Deze maandagavond waren Fransien en ik op onze Harley Trapson onderweg naar het Binnenveld, toen er plotseling achter ons gebeld werd. Blijkbaar wilde een fietser ons passeren, maar toen we achterom keken bleek het dominee Nico van den Houten van de Kleopasgemeente uit Ede te zijn, die onderweg was voor een huisbezoek.
Voor ons is Nico geen onbekende en tevens een goede vriend, dus werd er even gestopt en hebben we met z’n drietjes gezellig bijgepraat. Om daarna weer onze weg te vervolgen in de richting van het Binnenveld, waar we genoten hebben van de natuur en de vele vogels.

Onverwachte ontmoeting onderweg met dominee Nico van den Houten - Foto: ©Louis Fraanje

Onverwachte ontmoeting onderweg met dominee Nico van den Houten – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Dinsdag 17 mei 2022  –  Een vogel begroet de nieuwe morgen!

Toen vanmorgen om 05.50 uur de morgenzon boven de Veluwse bossen verscheen, kwam van rechts een vogel aangevlogen, net alsof hij of zij de zon op deze nieuwe morgen wilde begroeten.
Het gaf een extra dimensie aan het prachtige begin van deze nieuwe dag in mei, iets om echt blij van te worden!

Een vogel begroet de nieuwe morgen! - Foto: ©Louis Fraanje

Een vogel begroet de nieuwe morgen – Foto: ©Louis Fraanje

Vlammend avondrood

Vanavond onze Harley Trapson weer eens van stal gehaald en een heerlijke fietstocht gemaakt door de omgeving. Halverwege onze tocht bij mijn broer Gert en schoonzus Jannie in Lunteren wezen buurten. Op de terugweg werden wij in de Poel bij Ederveen getrakteerd op een schitterende avondhemel die vlammend rood en geel kleurde. Het was echt een adembenemend tafereel, waar wij in stille verwondering van hebben genoten. Echt weer een avond met een gouden randje!

Een schitterende avondhemel die vlammend rood en geel kleurde - Foto: ©Louis Fraanje

Een schitterende avondhemel die vlammend rood en geel kleurde – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Woensdag 18 mei 2022 – Het is voorjaar en de natuur is één grote kraamkamer!

Dat ondervinden wij nu dagelijks als Fransien en ik samen de natuur intrekken. Zo ook gisteren toen – niet zover bij ons vandaan – in een grote plas een familie knobbelzwaan op het water dobberde. Vader knobbelzwaan hield een beetje afstand van de rest, maar moeders was druk doende met haar zes kleine hummeltjes!
Als er zoiets onderweg gebeurd, dan ben je toch helemaal in de wolken, daar kun je echt uren naar kijken, zonder dat het ook maar een moment verveeld. En… dat zomaar op een fantastische fietstocht in onze mooie omgeving, beschenen door een heerlijk avondzonnetje, dat is ‘geluk’ in optima forma mag ik wel zeggen!

Familie knobbelzwaan die op het water van een grote plas dobberde - Foto: ©Louis Fraanje

Familie knobbelzwaan die op het water van een grote plas dobberde – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 108

*******************************************************************************************************************************

Bekijk ook het filmpje…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/05/30/zomaar-wat-zwerven-deel-107/