Koninklijke onderscheiding voor Henk de Rooy

Onze Henk Koninklijk onderscheiden…

Burgemeester René Verhulst heeft zaterdagmiddag 21 mei een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Henk de Rooy, Lid in de Orde van Oranje Nassau’.

Zoals ongeveer iedereen in Lunteren en omgeving bekend is heeft Henk vanaf de oprichting van de Lunterse Krant in 1999 zich ingezet om wekelijks de Lunterse Krant te laten verschijnen. Toon Hermans maakte furore met de ‘One man show’, Henk met de ‘One man’s krant’.

‘Is de Lunterse Krant al binnen’

Deze kreet is bekend in Lunteren en wijde omgeving want de Lunterse Krant vormt een verbinding in de gemeenschap en daarmee een gewenste en gewilde bron van informatie.

Van burgemeester René Verhulst kreeg Henk de Rooy een Koninklijke onderscheiding - Foto: ©Theo van den Berg

Van burgemeester René Verhulst kreeg Henk de Rooy een Koninklijke onderscheiding – Foto: ©Theo van den Berg

Initiator Wybe Spelt

De Lunterse ondernemer Wybe Spelt (†)  was de motor achter de Lunterse Krant en Wybe haalde Henk binnen om de Lunterse Krant te gaan leiden. Dat leiden betekende ongeveer alles, interviewen, het schrijven van artikelen, fotograferen, en de opmaak van de krant verzorgen.

Ondernemers Sociëteit Lunteren en omstreken

Wat nagenoeg niemand weet is dat de eigenaar van de Lunterse Krant de OLO is, de afkorting van Ondernemerssociëteit Lunteren en Omstreken. Onder deze vereniging ‘hangt’ Lunteren Media BV waaronder de Lunterse Krant en de website Lunteren.com. Deze OLO club zorgt voor binding van de Lunterse ondernemers en besteedt de helft van de contributies en bijdragen aan plaatselijke maatschappelijke doelen, waarvan deze broederschap, heel bescheiden, nooit op de voorgrond treedt. Dat mag weleens gezegd worden.

Henk de Rooy tijdens zijn dankwoord in de Wormshoef te Lunteren - Foto: ©Theo van den Berg

Henk de Rooy tijdens zijn dankwoord in de Wormshoef te Lunteren – Foto: ©Theo van den Berg

Henk doet een stapje terug

Afgelopen januari heeft Henk een stapje teruggedaan. Van 40 uur in de week (waren veel meer uren), naar 20 uur in de week (zijn er nog steeds veel meer).
Conclusie, Henk blijft in beeld voor Lunteren en omstreken met zijn Cariben overhemd, komt uit Indonesië en zijn Borsalino hoed, gekocht in Ederveen.

Opvolging

Theo van den Berg is al warmgelopen, doet interviews, werft adverteerders en maakt al een half jaar de kranten op. Een goed gevoel. Op z’n Lunters: Henk chapeau

Tekst:  ©Willem de Frel

Eerder gepubliceerd in de Lunterse Krant. Lees meer…

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Ook de Barneveldse Krant, waar Henk de Rooy vroeger nog werkzaam is geweest, besteedde aandacht aan Henks onderscheiding!

*******************************************************************************************************************************

Namens de Jac. Gazenbeekstichting

wensen wij  Henk de Rooy

nog heel veel gezonde en gelukkige jaren en daarbij Gods zegen toe!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/05/28/koninklijke-onderscheiding-voor-henk-de-rooy/