Zomaar wat zwerven – Deel 101

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Dinsdag 19 april 2022 –  Zonsopkomst boven de Veluwe

Vanmorgen om 06.35 uur verscheen de zon boven de bosrand van de Veluwe. Heel langzaam steeg de morgenzon hoger en hoger, een nieuwe dag werd geboren. Het was niet koud, met een temperatuur van 5° Celsius, in ieder geval hebben wij er weer van genoten!

Zonsopkomst boven de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Er als een haas vandoor gaan!

Vandaag bij ons in de regio veel hazen gezien in de weilanden, met dit mooie weer gaan ze blijkbaar helemaal los. En zitten ze weer volop achter de moertjes(vrouwtjes) aan, met topsnelheid gingen ze door het veld. Hazen zijn groter dan konijnen en hebben grote sterke achterpoten, waar hij grote sprongen mee kan maken, maar ook veel snelheid, volgens deskundigen wel tot 70 kilometer per uur. Kijk em maar eens voorbij flitsen op de foto hieronder!
Ook zijn er mooie spreekwoorden: “Weten hoe een koe een haas vangt” – “Het haasje zijn” – “Mijn naam is haas” – “Weten hoe de hazen lopen” en ga zo maar door!

Er als een haas vandoor gaan - Foto: ©Louis Fraanje

Er als een haas vandoor gaan – Foto: ©Louis Fraanje

Rechteroor gescheurd

Onlangs plaatste ik de ‘snelle’ haas, die voorbij kwam (zie foto boven). Hier nog een mooi portret van hem, toen hij plotseling wel heel dichtbij kwam. Als je goed kijkt dan zie je dat zijn rechteroor is gescheurd, zoiets kan je overkomen als haas, vooral een vechtersbaas als deze.
Hij laat zich er ook zeker niet door uit het veld slaan, maar knokt en rent vrolijk verder door de ‘hazen’ wildbaan, want opgeven is absoluut geen optie voor deze haas!

Toen hij plotseling wel heel dichtbij kwam, kon je zien dat zijn rechteroor gescheurd is - Foto: ©Louis Fraanje

Toen hij plotseling wel heel dichtbij kwam, kon je zien dat zijn rechteroor gescheurd is – Foto: ©Louis Fraanje

Ook in de Barneveldse Krant…

*******************************************************************************************************************************

Donderdag 21 april 2022 – Zonsopkomst boven de Veluwse bossen bij Ede

Vanmorgen om 06.30 uur verscheen de zon als een grote wit-gloeiende bal, boven de bosrand van de Veluwe. De zon kwam nu een heel stuk verder naar links omhoog, dan twee dagen geleden. Het was echt heerlijk buiten met een temperatuur van 6° Celsius, en ook de vogels waren hoorbaar en zichtbaar aanwezig!

Zonsopkomst boven de Veluwse bossen bij Ede - Foto: ©Louis Fraanje

Zonsopkomst boven de Veluwse bossen bij Ede – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Vrijdag 22 april 2022 –  Ochtendgloren boven de Veluwse bossen bij Ede

Vanochtend om 06.25 uur hebben wij weer genoten van een mooi begin van de dag. Nog net voordat de zon zich zou laten zien om een nieuwe dag aan te kondigen, kleurden enkele wolkenflarden oranje/rood aan de hemel. Een geweldig eerbetoon aan de Schepper en een mooi begin van het weekend zouden wij zeggen!

Ochtendgloren boven de Veluwse bossen bij Ede - Foto: ©Louis Fraanje

Ochtendgloren boven de Veluwse bossen bij Ede – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 102

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/04/29/zomaar-wat-zwerven-deel-101/