Noordwaarts naar Texel – Deel 87

Zondag 3 april 2022 –  Weerspiegeling van het Kerkje in Den Hoorn

Vanmiddag waren wij weer in de buurt van het oude dorpje Den Hoorn op Texel en zagen het kerkje weerspiegelen in een waterplas van de schapenweide naast het kerkje. Zoiets is dan heel uitnodigend om dat unieke beeld vast te leggen op de gevoelige plaat!

Prachtige weerspiegeling van het Kerkje in Den Hoorn - Foto: ©Louis Fraanje

Prachtige weerspiegeling van het Kerkje in Den Hoorn – Foto: ©Louis Fraanje

Kerkje als baken

Dit prachtige oude kerkje is de trots van Den Hoorn, het is gebouwd in 1425. Pas 25 jaar later, in 1450, is de toren aangebouwd tegen de westgevel. Nog weer later werd de kerktoren ook ingezet als baken voor de scheepvaart. In de 17e eeuw werd het koor (ruimte in de kerk waar zich het hoofdaltaar bevindt) afgebroken en vervangen door een rechte muur. Het jaar 1646, terug te vinden in de muurankers, herinnert hieraan.

Dit prachtige oude kerkje is de trots van Den Hoorn - Foto: ©Louis Fraanje

Dit prachtige oude kerkje is de trots van Den Hoorn – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Dartelende lammetjes

Genieten van de lammetjes, in de schapenweide bij het kerkje in Den Hoorn. Het is altijd leuk om te zien hoe ongedwongen en speels ze in de schapenkraamkamer rondhuppelen, of gewoon zomaar bovenop de voerbak gaan staan. Echt een zonnig plaatje om gewoon blij van te worden en met anderen te delen!

Genieten van de lammetjes, in de schapenweide bij het kerkje in Den Hoorn - Foto: ©Fransien Fraanje

Genieten van de lammetjes, in de schapenweide bij het kerkje in Den Hoorn – Foto: ©Fransien Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Maandag 4 april 2022 – Op bezoek bij Ome Jan

Als wij op Texel zijn, dan gaan we natuurlijk ook even langs bij onze vriend Ome Jan Brouwer, die in de Weverstraat 60 van Den Burg zijn boekhandel “Het Olijfblad” heeft. Inmiddels is hij al ver over de 80, maar gelukkig nog gezond. Ook zijn vrouw Paula is geen onbekende voor ons, het evangelistenpaar Jan en Paula zetten zich al vele jaren in voor hun Schepper. Deze evangelische boekhandel en het echtpaar Brouwer vormen het hart van Texel. Onmisbaar en tot zegen voor Texel en al de toeristen die naar het eiland komen. Het is altijd weer een genoegen om elkaar te ontmoeten en fijne gesprekken te voeren.
Meer info:  Jan en Paula Brouwer 

Onze vriend Ome Jan Brouwer, achter de toonbank van zijn boekhandel in Den Burg - Foto: ©Louis Fraanje

Onze vriend Ome Jan Brouwer, achter de toonbank van zijn boekhandel in Den Burg – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Dinsdag 5 april 2022 –  Zingende merel in de vroege morgen

Vanmorgen werden wij al vroeg gewekt door de prachtige zang van een merel, die de nok van ons dak als podium had uitgekozen. Ondanks dat het een grijze en miezerige ochtend was, zat hij daar – uit volle borst – zijn mooiste repertoire te vertolken. We hebben er samen vol bewondering naar zitten luisteren en volop van genoten!

Zingende merel in de vroege morgen op de nok van het dak - Foto: ©Louis Fraanje

Zingende merel in de vroege morgen op de nok van het dak – Foto: ©Louis Fraanje

Bruine kiekendief verrast!

Zitten wij op ons gemak een bruine kiekendief te observeren, komen er ineens – met veel kabaal – een tweetal ganzen overvliegen. Ik denk dat wij meer verrast waren, dan de kiekendief, want die bleef heel rustig zitten kijken. Ondanks dat het wat ver weg was, toch wel een leuke verrassing, tijdens onze aanzit, met deze extra bijvangst!

De bruine kiekendief op het landhek en de overvliegende ganzen - Foto: ©Louis Fraanje

De bruine kiekendief op het landhek en de overvliegende ganzen – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Noordwaarts naar Texel – Deel 88

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/04/26/noordwaarts-naar-texel-deel-87/