Zomaar wat zwerven – Deel 95

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Vrijdag 11 maart 2022 – Zonsopkomst boven de Veluwse bossen bij Ede

Vanmorgen om 07.00 uur verscheen de zon aan de hemel, het was aardig fris buiten, hoewel de temperatuurmeter 4°Celsius aanwees. Ook zat er rechts weer een duif op een tak van een boom te koekeloeren. Wij hebben genoten en het belooft een mooie dag te worden, dus zou ik tegen iedereen willen zeggen, geniet er maar van. En… daarbij een heel fijn weekend toegewenst!

Bij zonsopkomst zat er rechts weer een duif op een tak in de boom te koekeloeren- Foto: ©Louis Fraanje

Bij zonsopkomst zat er rechts weer een duif op een tak in de boom te koekeloeren- Foto: ©Louis Fraanje

Gevecht op de voerplaats

‘s Middags waren wij op bezoek bij Jeannet, de tweelingzus van Fransien in Voorst. Onderwijl dat wij gezellig even aan het bijpraten waren over van alles en nog wat, was het buiten ineens een heel gedoe met de vogels op de voerplaats. Een mussenman werd door zijn vrouwtje uitgekafferd, omdat hij waarschijnlijk te dichtbij kwam tijdens de maaltijd. En bovenaan zat een pimpelmees het geheel eventjes hoofdschuddend gade te slaan. Hij zal wel gedacht hebben: “Tjonge… moet dat nou zo nodig, er is al zoveel narigheid in de wereld, en nou jullie ook nog!” Ja… zelfs in de natuur gaat het er niet altijd vredelievend aan toe!

Boven zit een pimpelmees, en daar onder een mussenman die door zijn vrouwtje wordt uitgekafferd- Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zaterdag 12 maart 2022  –  Vredig natuurtafereeltje!

Op onze zwerftocht door de Veluwse natuur, troffen Fransien en ik gisteren deze kleine groep rustig herkauwende moeflons. Helemaal rechts zit een ooi in haar eentje op een wal, en links van haar zie je een vijftal rammen, als een soort van ‘bewakers’. Tenminste, zo leek het ons met onze fantasie, want het zal zeker niet zo lang meer duren, dat de ooi haar lam gaat werpen.
Maar op dit moment was hier alles nog rustig, en konden wij ‘ongestoord’ even meegenieten van dit ‘vredige’ tafereeltje tijdens de middagrust bij de moeflons!

Een kleine groep rustig herkauwende moeflons in de bosrand - Foto: ©Louis Fraanje

Een kleine groep rustig herkauwende moeflons in de bosrand – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zondag 13 maart 2022  –  Spectaculair ochtedgloren

Vanmorgen om 07.10 uur was Fransien al vroeg uit de veren en fotografeerde de opkomende zon. Tijdens dit prachtige ochtendgloren, hing er een donkere wolkenbank boven dit alles, wat een heel speciaal effect gaf aan dit hemelse schouwspel. Ook zijn aan de horizon, de schoorstenen van de oude ENKA-fabriek goed zichtbaar.

Een prachtig ochtendgloren, en daar boven hangt een donkere wolkenbank - Foto: ©Fransien Fraanje

Een prachtig ochtendgloren, en daar boven hangt een donkere wolkenbank – Foto: ©Fransien Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Woensdag 16 maart 2022 –  Kleurrijk ochtendgloren!

Vanmorgen om 06.35 uur zaten wij weer eerste rang, bij het prachtige schouwspel van een bijzonder kleurrijk ochtendgloren boven Ede-Zuid. Aan de horizon zijn tussen de boomtoppen door v.l.n.r. de Bethelkerk en de twee oude schoorstenen van het ENKA-terrein zichtbaar. Het was echt heerlijk buiten, met een temperatuur van 3°Celsius, en wij hebben samen genoten, en willen dit natuurmoment graag met iedereen delen!

Eerste rang, bij het prachtige schouwspel van een bijzonder kleurrijk ochtendgloren - Foto: ©Louis Fraanje

Eerste rang, bij het prachtige schouwspel van een bijzonder kleurrijk ochtendgloren – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Donderdag 17 maart 2022 – Moeflons overdwars in beeld

Vandaag in de namiddag hadden wij geluk, toen plotseling een hele kudde moeflons, dwars door de heide aan ons voorbij trok. De camera klikte en legde het prachtige tafereel vast op de gevoelige plaat.

Een beetje jammer van het harde zonlicht, maar ja… daar verander je niets aan. Toch is het wel eventjes genieten, als je samen op pad bent en zoiets overkomt je. Bij elkaar telden wij in de gauwigheid, zo’n 20 dieren, waaronder ooien en rammen.

Plotseling trok een hele kudde moeflons, dwars door de heide aan ons voorbij - Foto: ©Louis Fraanje

Plotseling trok een hele kudde moeflons, dwars door de heide aan ons voorbij – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 96

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/03/28/zomaar-wat-zwerven-deel-95/