Veensteeg is vergane glorie!

Emotionele terugblik…

Onlangs zijn we nog weer eens een klein stukje van de eens zo machtige “Groene Kathedraal” doorgefietst, een bijzondere gewaarwording, als je bedenkt hoe mooi en uniek het eens was.

En ik begrijp best, dat niet alles bij het oude kan blijven, maar alle argumenten ten spijt, dit had niet gehoeven. Deze prachtige allee met haar reusachtige populieren, stond als een kathedraal en was uniek in Nederland,  en dat alles maakt mij verdrietig!

We hebben er in het verleden al veel over geschreven, de prachtige Veensteeg met haar 900 enorme populieren, is jaren geleden met de grond gelijk gemaakt. Diep triest vind ik het nog altijd, een kilometerslange dubbele bomenrij, die zich uitstrekte vanaf het Nieuwe Kanaal en de Kanaalweg in Wageningen, helemaal tot aan de Heuvelweg in de Binnenveldse Hooilanden. Alleen aan het begin van de Veensteeg aan de zuidkant bij Wageningen is nog een heel klein stukje blijven staan, de rest is (helaas) historie. Lees ook: Machtige “Veensteeg” naar de schroothoop!

Een eenzame fietser in het kleine stukje van de eens zo machtige “Groene Kathedraal” - Foto: ©Louis Fraanje

Een eenzame fietser in het kleine stukje van de eens zo machtige “Groene Kathedraal” – Foto: ©Louis Fraanje

Laatste wandeling

Een filmpje van mijn laatste wandeling door de eens zo unieke Veensteeg met haar reusachtige populieren, op maandag 2 november 2015! Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/03/26/veensteeg-is-vergane-glorie/