Zomaar wat zwerven – Deel 96

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Vrijdag 18 maart 2022  –  Kip ik heb je!

Vanmiddag samen met Fransien weer op de Harley Trapson gestapt, en bij elkaar zo’n 25 kilometer weggetrapt. Tijdens deze prachtige fietstocht door een zonnig, maar ook winderig Binnenveld, stond er ergens bij een boerderij op de Zuiderkade, zomaar een kip te koekeloeren.

Nou, daar wil je dan wel even meer van weten, want de kippen moeten momenteel opgehokt zijn. Dus als geboren Barnevelder ga je even in gesprek, al klinkt dat misschien een beetje gek, en hoe ik ook praatte als Brugman, de kip zweeg in alle talen, en dat was wel even balen. Ze hield haar snavel gewoon potdicht, en wat ik ook probeerde, ze is niet voor mijn charmes gezwicht! – Wel verkocht men hier lekkere verse eieren, dus dat was dan wel weer aardig om te vernemen!

Louis met de enorme kip aan de Zuiderkade in het Binnenveld - Foto: ©Fransien Fraanje

Louis met de enorme kip aan de Zuiderkade in het Binnenveld – Foto: ©Fransien Fraanje

Kip Artistique

Dit fantastische project is gestart, onder de bezielende leiding van de bekende Barnevelder Ben Bläss. Hij was in ieder geval één van de animatoren van dit Barneveldse kunstproject, dat in de zomer van 2003 een ongekend succes was. Het was een schot in de roos, en ze zijn heden ten dag nog onverminderd populair. De Barneveldse kunstkippen van Kip Artistique, zijn een stukje symboliek van Barneveld, dat de hele wereld over is gegaan! Net als Ben zeg ik daarom “Chapeau!”

Ben Bläss in de voortuin van zijn woning aan de Groen van Prinstererlaan bij zijn kunstkip. Uiteraard zijn ballonnen een terugkerend thema op de kunstkip.- Foto: ©Edward Doelman

Ben Bläss in de voortuin van zijn woning in Barneveld bij zijn kunstkip. Uiteraard zijn ballonnen – Bläss reist de hele wereld rond om de ballonvaart in beeld te brengen – een terugkerend thema op de kunstkip.- Foto: ©Edward Doelman

*******************************************************************************************************************************

Zaterdag 19 maart 2022  –  Schitterend uitzicht…

Vanmorgen om 07.30 uur hadden wij vanaf ons terras in Ede-Zuid, een prachtig uitzicht richting Bennekom met de twee kerktorens van Bennekom. En verderop de Sterflats in Wageningen, en links ervan nog net zichtbaar de hoed van de oude Watertoren. Nog iets verder naar links zijn de hoge schijnwerpers van het oude Voetbalstadion De Wageningse Berg zichtbaar. Met de telelens werd het allemaal nog duidelijker zichtbaar!

Een prachtig uitzicht richting Bennekom en Wageningen - Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtig uitzicht richting Bennekom en Wageningen – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zondag 20 maart 2022 – EDE-ZUID – Bloeiende bomen in de buurt

Vanmiddag kwam het zonnetje er nog even door, dus hebben Fransien en ik een klein wandelrondje door de buurt gemaakt. De bloeiende magnolia gaf ons een echt lentegevoel, net als een prachtige struik aan de Kerkweg. De natuur staat nu echt te springen, en laat ons zien, haar mooiste dingen!

De bloeiende magnolia gaf ons een echt lentegevoel - Foto: ©Fransien Fraanje

De bloeiende magnolia gaf ons een echt lentegevoel – Foto: ©Fransien Fraanje

Net als deze prachtige paarse struik aan de Kerkweg in Ede.- Foto: ©Louis Fraanje

Net als deze prachtige paarse struik aan de Kerkweg in Ede.- Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Maandag 21 maart 2022 –  Oog in oog met het reewild

Onlangs zwierf ik in het buitengebied van de gemeente Barneveld, toen ik een reegeit ontdekte, ze stond in het weiland om zich heen te kijken. Naast haar stond het kalf van vorig jaar, bij dit jonge dier kon je duidelijk zien dat de wintervacht al wat los ging laten, het zag er rond de hals allemaal wat ‘poezelig’ uit, dat is al vrij vroeg voor zo’n jong ding.

De reegeit met haar kalf stonden in het weiland om zich heen te kijken - Foto: ©Louis Fraanje

De reegeit met haar kalf stonden in het weiland om zich heen te kijken – Foto: ©Louis Fraanje

Winterjas uit

In de winter is de vacht van het ree een heel stuk dikker en heeft het een ietwat pompeus uiterlijk, tijdens de lente verliest het zijn wintervacht en kan deze er redelijk slordig en onverzorgd uitzien. Nu de temperatuur wat hoger stijgt, zit zo’n winterjas bij het reewild dan ook wel erg warm en zie je ze krabben en likken. Stukje bij beetje verdwijnt hun winterjas en komt langzaam maar zeker de rood-bruine zomervacht tevoorschijn, en ziet ze er straks weer stralend uit!

Een drietal reeën stonden heel mooi naast elkaar, in de richting van het tweetal te koekeloeren- Foto: ©Louis Fraanje

Een drietal reeën stonden heel mooi naast elkaar, in de richting van het tweetal te koekeloeren- Foto: ©Louis Fraanje

Drie op een rij
.
In het voorgaande schreef ik over een reegeit, die met haar kalf van vorig jaar, in het weiland om zich heen stond te kijken. Het grappige hierbij was, dat tegelijkertijd iets verderop een drietal reeën, heel mooi naast elkaar, in de richting van het tweetal stonden te koekeloeren. Fransien en ik hebben samen ongestoord in stilte genoten van dit prachtige natuurmoment. En het mooiste van alles was, zij op dat moment, niet in de gaten hadden, dat ergens in het struikgewas, ook twee natuurliefhebbers vol bewondering zaten toe te kijken!

 

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 97

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/03/31/zomaar-wat-zwerven-deel-96/