Zomaar wat zwerven – Deel 92

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Stilte na de storm 

Gelukkig is de wind gaan liggen, moe geworden van al dat ‘dagenlange’ geblaas, denk ik. Maar de stille getuigen zijn er nog, eentje daarvan passeerden wij maandag 21 februari jl. toen Fransien en ik samen een korte wandeling door de buurt maakten. En gelukkig zijn er het afgelopen weekend, toen deze boom omwaaide, bij ons geen ongelukken gebeurd.

Maar… dat was op vele plekken wel anders, want de storm ‘Eunice’ heeft in heel Nederland voor grote overlast en schade gezorgd. Daken waaiden van huizen, en omvallende bomen verpletterden auto’s, waarbij ook enkele doden en gewonden vielen.

Het afgelopen weekend, toen deze boom omwaaide, bij ons geen ongelukken gebeurd - Foto: ©Louis Fraanje

Het afgelopen weekend, toen deze boom omwaaide, bij ons geen ongelukken gebeurd – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Dinsdag 22 februari 2022 – Vlammend morgenrood

Wat zijn we toch rijk gezegend om weer te kunnen en mogen genieten van de schitterende luchten. Ook vanmorgen om 07.20 uur werden wij weer verrast door een vlammend morgenrood boven de Veluwse bossen aan de horizon. Ook de oude schoorstenen van de ENKA zijn nu zichtbaar tussen de kalen bomen.
Vol bewondering hebben Fransien en ik er ten volle van genoten, blij en dankbaar aan de Schepper van dit prachtige schouwspel aan de ochtendhemel!

Een vlammend morgenrood boven de Veluwse bossen aan de horizon - Foto: ©Louis Fraanje

Een vlammend morgenrood boven de Veluwse bossen aan de horizon – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Donderdag 24 februari 2022 – Ransuilen op hun roestplek

Onlangs, zomaar ineens ontdekten we ergens in het buitengebied, een drietal ransuilen in een boomtop. Ze zaten heel rustig een ‘uiltje te knappen’, want overdag jagen ze niet, dan rusten ze oftewel ‘roesten’ zoals dat genoemd wordt. De hele dag zitten ze met gesloten ogen op een boomtak, om vervolgens in de avond uit te vliegen. De ransuil leeft voornamelijk van muizen en spitsmuizen, maar ‘s winters slaat hij in de schemering ook wel kleine vogeltjes. Als broedplaats kiest hij meestal verlaten nesten van vogels als kraaien en duiven, maar ze nestelen ook wel op de grond.

De prachtige ransuilen op hun roestplek in de boom - Foto: ©Louis Fraanje

De prachtige ransuilen op hun roestplek in de boom – Foto: ©Louis Fraanje

Donderdagavond – Bijzondere poort vol licht aan de avondhemel

Terwijl de avondzon om 17.30 uur aan het zakken was, trokken donkere wolken langs de horizon, en vormden op een gegeven moment – samen met het zonlicht – een enorme poort vol met licht. Een spectaculair schouwspel aan de avondhemel, waar wij met open mond van hebben genoten!

Donkere wolken langs de horizon en daaronder vormde zich een enorme poort vol met licht - Foto: ©Louis Fraanje

Donkere wolken langs de horizon en daaronder vormde zich een enorme poort vol met licht – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Vrijdag 25 februari 2022 – Regenboog geeft hoop

Vanmorgen om 09.25 uur kwam heel even – dwars door de regenbui heen – de regenboog tevoorschijn boven Ede Zuid, en Fransien legde het vast op de gevoelige plaat. Daar kun je dan samen weer heel erg blij van worden, en weet je dat die grote Schepper over ons blijft waken!

De regenboog boven Ede-Zuid - Foto: ©Fransien Fraanje

De regenboog boven Ede-Zuid – Foto: ©Fransien Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zaterdag 26 februari 2022 – Onverwachtse ontmoeting

Vandaag was het een zonnige dag, en samen met Fransien weer een eindje met de auto gereden. Eerst in Barneveld natuurlijk bij onze Visspeciaalzaak de Haan in Barneveld weer als vanouds lekkere kibbeling gegeten en daarna doorgereden naar Elspeet.
Daar kwamen we onverwachts onze Veluwse natuurvrienden Patrick van Asselt en vader Bart tegen, en uiteraard samen een bakje koffie gedronken en even gezellig op z’n Veluws bijgepraat op het terras van Restaurant ‘t Edelhert.

Samen met Patrick van Asselt gezellig op het terras van Restaurant 't Edelhert.- Foto: ©Bart van Asselt

Samen met Patrick van Asselt gezellig op het terras van Restaurant ‘t Edelhert.- Foto: ©Bart van Asselt

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 93

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/03/04/zomaar-wat-zwerven-deel-92/