Zomaar wat zwerven – Deel 93

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zondag 27 februari 2022 – De Heitrappers op hun Harley Trapson naar het Edese Bos

Het zonnetje scheen zo heerlijk schoon, en ‘t vogeltje zong op heldere toon. Dus vanmiddag toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken, en samen met Fransien en dochter Thea op de Harley Trapson gestapt.

Door Ede en een klein stukje van het Edese Bos in de buurt bij Kernhem geweest en daarna weer naar ‘huus’ toe.  Alhoewel de gevoelstemperatuur best aan de lage kant was, en ook al was het tochtje niet te vergelijken bij wat wij als echte ‘Heitrappers’ normaal gewend waren, hebben wij in ieder geval genoten van de frisse buitenlucht!

De 'Heitrappers' in het Edese Bos met hun Harley Trapson - Foto: ©Thea van den Brink

De ‘Heitrappers’ in het Edese Bos met hun Harley Trapson – Foto: ©Thea van den Brink

*******************************************************************************************************************************

Maandag 28 februari 2022 –  Een reus is geveld.

Hoe dan ook, we kunnen er gewoonweg niet omheen, dat de storm ‘Eunice’ haar sporen – lettelijk en figuurlijk – heeft achtergelaten. Dat ondervonden wij het afgelopen weekend nog eens heel duidelijk, toen Fransien en ik door het buitengebied reden, en ergens halverwege in het weiland, een enorme eikenboom zagen liggen. Hoe groot en machtig deze reus van een boom er ook al meer dan honderd jaar had gestaan, als een luciferhoutje was hij omver was geblazen door de meedogenloze storm. Dat dwingt respect af, en tegelijkertijd laat het ook zien, hoe klein, nietig en kwetsbaar wij mensen zijn!

De enorme eikenboom is omgevallen, een reus is geveld - Foto: ©Louis Fraanje

De enorme eikenboom is omgevallen, een reus is geveld – Foto: ©Louis Fraanje

Avondrood mooi weer aan boord!

Vanavond om 18.20 uur kleurde de hemel boven de Veluwse bossen aan de horizon weer prachtig oranje/rood. De bomen op de voorgrond vormden een prachtig silhouet, die een extra dimensie aan het geheel gaven. Een hele mooie afsluiter van deze prachtige zonnige dag in februari op de Veluwe!

Zo kleurde de hemel boven de Veluwse bossen aan de horizon weer prachtig oranje/rood - Foto: ©Louis Fraanje

Zo kleurde de hemel boven de Veluwse bossen aan de horizon weer prachtig oranje/rood – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Dinsdag 1 maart 2022 – De morgenstond heeft ‘goud’ in de mond

Dat was vanmorgen zeker het geval, en dat begon al ruim voor zevenen en bereikte om 07.15 uur zo’n beetje haar hoogtepunt. Een vlammend morgenrood kleurde de ochtendhemel boven de horizon van Ede-Zuid, een overweldigend schouwspel dat nooit gaat vervelen. Fransien en ik hebben ook nu weer genoten van dit prachtige natuurverschijnsel in de Schepping!

Een vlammend morgenrood kleurde de ochtendhemel boven de horizon van Ede-Zuid - Foto: ©Louis Fraanje

Een vlammend morgenrood kleurde de ochtendhemel boven de horizon van Ede-Zuid – Foto: ©Louis Fraanje

Bezinning…

Tegelijkertijd wil ik ook stilstaan bij het feit, dat het vandaag precies zes jaar geleden dat mijn beste vriend en weggenoot Henk Vreekamp (72) op maandag 29 februari 2016 om het leven kwam bij een noodlottig verkeersongeval’ in zijn woonplaats Epe. Eigenlijk was het destijds een schrikkeljaar en vandaar dat ik er dus nu vandaag bij stil wil staan…

Een moment van bezinning bij het graf van onze vrienden in Oosterwolde Foto: ©Fransien Fraanje

Een moment van bezinning bij het graf van onze vrienden in Oosterwolde Foto: ©Fransien Fraanje

Overdenking

Zijn echtgenote Marjo Vreekamp(76) overleed twee-en-een-half jaar na haar man op 17 juli 2018.
Marjo en Henk waren ruim vijftig jaar samen. Een moment van bezinning en overdenking, het doet ons terugdenken aan hoe het was. De tijd vliegt en zo zijn de jaren voorbijgevlogen, dat Henk en Marjo onder ons waren en… wat kun je sommige vrienden soms vreselijk missen en… vooral nu.. op dit ‘ultieme’ moment onder de open hemel. Ook hun kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden zijn in onze gedachten…

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 94

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/03/07/zomaar-wat-zwerven-deel/