Zomaar wat zwerven – Deel 67

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Vrijdag 10 september 2021 – Het gevaar loert overal op de heide!

Iedereen weet hoe belangrijk de bijen zijn op onze Veluwse heide, niet alleen voor de heerlijke honing, maar wat veel belangrijker is… de bestuiving van bloem tot bloem. Zonder die bestuiving zou er weinig terechtkomen van onze prachtige paarse heidevelden!

Bij foto 1: Het gevaar loert overal, dat ontdekten wij onlangs, toen we een nijvere honingbij zagen spartelen in het web van een kruisspin, die verscholen aan de heidestruik, korte metten maakte met zijn prooi! Bij foto 2: Zo zie je maar weer, de ene z’n dood is de ander zijn brood…!

De honingbij gevangen in het web van de kruisspin - Foto: ©Louis Fraanje

De honingbij gevangen in het web van de kruisspin – Foto: ©Louis Fraanje

De honingbij wordt - letterlijk en figuurlijk - helemaal ingepakt door de kruisspin - Foto: ©Louis Fraanje

De honingbij wordt – letterlijk en figuurlijk – helemaal ingepakt door de kruisspin – Foto: ©Louis Fraanje

Moeflons in de bloeiende heide

Het blijft een geweldige ervaring, om deze prachtige moeflonrammen met hun gekrulde horens buiten in het veld tegen te komen. Al van jongs af aan ben ik geboeid door dit prachtige dier, dat hier inmiddels al zo’n honderd jaar rondloopt. – Wij kunnen ons daarom dan ook niet voorstellen, dat dit nuttige zoogdier zou moeten verdwijnen van onze Veluwe. Hoe is het in vredesnaam mogelijk, dat wij dat zomaar zonder meer laten gebeuren, onbegrijpelijk!

Prachtige moeflonrammen in de bloeiende heide - Foto: ©Louis Fraanje

Prachtige moeflonrammen in de bloeiende heide – Foto: ©Louis Fraanje

Ook in de Barneveldse Krant…

Mooie waardering!

********************************************************************************************************************************

Zaterdag 11 september 2021 – VELUWE – PETERBILT – SHOWTIME

Een Amerikaanse droom gaat leven, als we bij Transferium Witteberg in Garderen aankomen. Want daar zien we Wim van Kooten van https://www.facebook.com/showtruckverhuur.nl/ staan met zijn schitterende blauw/witte Amerikaanse Peterbilt 379 truck. Fransien en ik maken natuurlijk even een paar foto’s bij de abri Short Story, waar wij onlangs met onze Harley Trapson stonden. Ja… dan is dit wel even wat anders, maar omdat ik ook zelf in Amerika met zo’n truck gereden heb, blijft zoiets toch trekken! Eigenaar Wim moest wel eventjes lachen en zegt: “Louis, jij fotografeer toch alleen maar wild?” Nou, zo’n prachtige Peterbilt is ook heus de moeite waard!

De Peterbilt 379 (Harley Davidson Blue) bouwjaar 1998 met een 500 PK Detroit diesel motor, bij de abri Short Story - Foto: ©Louis Fraanje

Peterbilt 379 (Harley Davidson Blue) bouwjaar 1998, 500 PK Detroit diesel,, bij de abri Short Story – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************************

Zondag 12 september 2021 – Veluweland

Veluwe, land van hei, dennen en stuifzand, sereen en eindeloze rust, een land om van te houden, dit alles in één beeld gevangen door Fransien. Een heerlijke sfeervolle plaat om nog even na te genieten van de prachtige heidebloei midden op de Hoge Veluwe. En hierbij tegelijk een hele fijne zondag toegewenst!

Veluwe, land van hei, dennen en stuifzand, sereen en eindeloze rust - Foto: ©Fransien Fraanje

Veluwe, land van hei, dennen en stuifzand, sereen en eindeloze rust – Foto: ©Fransien Fraanje

Vlasleeuwenbekje in de heide

Wat een verrassing vanmiddag op het Planken Wambuis bij Ede. Tijdens onze fietstocht over de bloeiende heide, ontdekte Fransien zomaar tussen al die paarse Heidebloempjes, een prachtig geel/wit Vlasleeuwenbekje. Van zoiets moois, kun je als natuurmens ineens heel erg blij worden, wij tenminste wel!

Zomaar tussen al die paarse Heidebloempjes, een prachtig geel/wit Vlasleeuwenbekje - Foto: ©Fransien Fraanje

Zomaar tussen al die paarse Heidebloempjes, een prachtig geel/wit Vlasleeuwenbekje – Foto: ©Fransien Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 68

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/09/21/zomaar-wat-zwerven-deel-67/