Zomaar wat zwerven – Deel 34

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Wat een complimenten voor onze foto’s, dit wordt door Fransien en mij zeer gewaardeerd. Het geeft ons een blij en dankbaar gevoel in deze rare tijd, om die mooie natuurbeelden met elkaar te delen via facebook en ons weblog www.de-veluwenaar.nl!

Toch wil ik er graag – ter verduidelijking – nog iets aan toevoegen… Als je het goed leest…. dan zie je dat in het woord ‘ANDERMANS’ alles ligt opgesloten.  Hieruit voortvloeiend, is het volkomen duidelijk dat ‘HEM’ dat is onze SCHEPPER, alle eer toekomt! (zie foto onder).

Goede wijn, behoeft geen krans... - Foto: ©Louis Fraanje

Goede wijn, behoeft geen krans… – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

Zondag 2 mei 2021 –  Overwinning van het licht…

Ochtendgloren om 06.20 uur boven de Veluwse bossen, met een temperatuur van 0°Celsius. – Vanmorgen bij zonsopkomst, hing er een donkere wolkenbank boven de horizon, waarachter de opkomende zon heel even verdween. Dat gaf wel een prachtig en sfeervol licht. Maar uiteindelijk kwam zij dan toch tevoorschijn en straalde met volle kracht haar licht over de Veluwe. Een ware overwinning van het licht op het duister, in één woord ‘geweldig’! We hebben er weer van genoten op deze mooie zondagmorgen!

Een donkere wolkenbank boven de horizon, waarachter de opkomende zon heel even verdween- Foto: ©Louis Fraanje

Een donkere wolkenbank boven de horizon, waarachter de opkomende zon heel even verdween – Foto: ©Louis Fraanje

In de wolken zijn…

Zon en regen wisselen elkaar af op deze zondagmiddag. Met als gevolg, prachtige wolkenluchten boven Ede-Zuid, waar je geen genoeg van kunt krijgen, zo mooi. En als je eenmaal met je hoofd in de wolken zit, of met de wolken in je hoofd, dan kom je er bijna niet los van. Ik ben gewoon ‘in de wolken’ met deze soms dreigende wolkenluchten die voorbij drijven aan de hemel. De verwondering blijft!

Prachtige wolkenluchten boven Ede-Zuid, waar je geen genoeg van kunt krijgen - Foto: ©Louis Fraanje

Prachtige wolkenluchten boven Ede-Zuid, waar je geen genoeg van kunt krijgen – Foto: ©Louis Fraanje

Dreigende wolkenluchten die voorbij drijven aan de hemel - Foto: ©Louis Fraanje

Dreigende wolkenluchten die voorbij drijven aan de hemel – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

Maandag 3 mei 2021 –  Ontmoeting van reekalfje met een reebok

Vanavond iets heel bijzonders meegemaakt in het veld. Een jonge reebok ziet een reekalfje in het hoge gras en kijkt wel even heel verbaasd, net als wij. Of zoals onze natuurvriend Christian Duchatteau opmerkte, dat de bok denkt: “Zo… snotneus!”

Het reekalfje heeft een ontmoeting met een jonge reebok in het hoge gras - Foto: ©Louis Fraanje

Het reekalfje heeft een ontmoeting met een jonge reebok in het hoge gras – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 35

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/05/08/zomaar-wat-zwerven-deel-34/