Zo maar wat zwerven – Deel 6

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Maandag 28 december 2020 – Geluksmoment met een roodborstje op een tak in het struikgewas. Een natuurvriend noemde het “De overweldigende subtiliteit van de natuur” En hij heeft volkomen gelijk, want zoals het kleine vogeltje op die dikke boomtak staat, kijk je met dat prachtige tegenlicht, bijna dwars door zijn tere pootjes heen. Echt iets om op een grijze regenachtige dag, blij en vrolijk van te worden!

Het kleine vogeltje op die dikke boomtak kijk je bijna dwars door zijn tere pootjes heen - Foto: ©Louis Fraanje

Het kleine vogeltje op die dikke boomtak kijk je bijna dwars door zijn tere pootjes heen – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

Dinsdag 29 december 2020        “Gewoon en toch zo bijzonder”

In de namiddag vingen wij een huismus(vrouwtje) in de lens, ze zat op de beukenhaag bij een boerderij ergens op het platteland in het buitengebied van Renswoude-Scherpenzeel. Een echte cultuurvolger, die graag dicht bij de mensen leeft, want iedereen kent hem/haar. Enkele dialectnamen voor de huismus zijn boerenmus, pannenklutser, papmus en straatloper. En misschien omdat we hem zo gewoon vinden, deze vogel juist zo bijzonder is!

Een huismus(vrouwtje) zit op de beukenhaag bij een boerderij ergens op het platteland - Foto: ©Louis Fraanje

Een huismus(vrouwtje) zit op de beukenhaag bij een boerderij ergens op het platteland – Foto: ©Louis Fraanje

Waardering

Het gaat mij erom, dat veel mensen bij de vraag welke vogel ze kennen, steevast de mus het eerst genoemd wordt. En… ik weet wel dat hij achteruit is gegaan in aantallen, daar is ook diezelfde mens schuldig aan. Maar… (lichtpuntje) er zijn ook gelukkig zeer velen, die deze huis, tuin en keuken-vogel erg waarderen en er ook veel voor doen om het hem zo comfortabel mogelijk te maken! Het klinkt misschien gek, maar Ik moet nu ineens denken aan dat prachtige lied: “Zelfs vindt de mus een huis o Heer….” Prachtig toch…!

*********************************************************************************************************************

Donderdag 31 december 2020

Oudejaarsdag hadden wij een kleurrijke ontmoeting buiten in het veld met een prachtige fazantenhaan en als bijvangst een merelman. Dat geeft toch weer wat extra kleur aan zo’n grijze decemberdag aan het einde van een ‘bewogen’ jaar!

Een prachtige fazantenhaan en als bijvangst een merelman - Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtige fazantenhaan en als bijvangst een merelman – Foto: ©Louis Fraanje

Kleurrijke avondhemel

Als dan om 16.25 uur het wolkendek heel even opentrekt, neemt deze laatste dag van het jaar met een kleurrijke avondhemel afscheid van ons. Wat hebben we het afgelopen jaar genoten van de prachtige luchten, zowel ‘s morgens als ‘s avonds met daarnaast de grote verscheidenheid in de talrijke wolkenluchten.

Dan neemt deze laatste dag van het jaar met een kleurrijke avondhemel afscheid van ons - Foto: ©Louis Fraanje

Dan neemt deze laatste dag van het jaar met een kleurrijke avondhemel afscheid van ons – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

Vrijdag 1 januari 2021  –  “Kleurrijk begin van 2021″

Nieuwjaarsdag met om 08.35 uur tussen de grijze wolken door, gloorde een prachtig en kleurrijk begin van deze eerste dag in het nieuwe jaar 2021. Bij deze zien we hoopvol uit naar de toekomst en wensen iedereen het allerbeste toe!

Tussen de grijze wolken door, gloorde een prachtig en kleurrijk begin van deze Nieuwjaarsdag - Foto: ©Louis Fraanje

Tussen de grijze wolken door, gloorde een prachtig en kleurrijk begin van deze Nieuwjaarsdag – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

De foto van de huismus in de Barneveldse Krant

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 7

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/01/02/zo-maar-wat-zwerven-deel-6/