Zomaar wat zwerven – Deel 5

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Woensdag 23 december 2020 – We kregen vandaag een Kerstverrassing in de vorm van een prachtige zelfgemaakte Kerstkrans met verlichting, met binnenin een aantal bomen met daarnaast een eland, wat de natuur en de dieren uit moet beelden. Ze hebben er echt iets moois van gemaakt, een heel mooi kunstwerk, met de natuur als achterliggende gedachte, wat duidelijk tot uiting komt in de vormgeving. De Kerstkrans hangt nu voor het raam in onze woonkamer, hij past heel erg mooi bij het Kerstdorpje, alle waardering en we zijn natuurlijk supertrots op de gever ervan… in ‘stilte’ dankbaar!

De Kerstkrans hangt nu voor het raam in onze woonkamer - Foto: ©Louis Fraanje

De Kerstkrans hangt voor het raam in onze woonkamer – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

Vrijdag 25 december 20201e Kerstdag

Om 09.00 uur kwam de zon in al haar glorie boven het wolkendek tevoorschijn. Een prachtig begin van het Kerstfeest! – Daarna hebben Fransien en ik om 09.30 uur naar de online dienst van dominee Wijnhorst uit Krabbendijke in Zeeland gekeken en geluisterd. – Een mooie preek, waarin Wijnhorst aangaf dat er toen voor Jezus geen plaats was, maar bij Hem is er altijd plaats!

In zijn dankgebed memoreerde hij ook aan de overheid, die ons oproept om toch maar steeds goed onze handen te wassen. Maar… dat het ook mooi zou zijn, als diezelfde overheid op zou roepen om ook onze handen eens te vouwen. Heel mooi verwoord, we hebben genoten!

Om 09.00 uur kwam de zon in al haar glorie boven het wolkendek tevoorschijn - Foto: ©Louis Fraanje

Om 09.00 uur kwam de zon in al haar glorie boven het wolkendek tevoorschijn – Foto: ©Louis Fraanje

Gouden geluksmoment

In de late namiddag waren we nog heel even naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe gereden, samen met dochter Thea hier en daar wat rondgekeken. Onderweg kwamen we ook nog onze natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg uit Harskamp tegen. na wat heen en weer gepraat te hebben en elkaar een goed uiteinde gewenst te hebben, namen we afscheid.

Het begon al wat kouder te worden en de avondzon zakte al lager, en lager, dus besloten we om huiswaarts te keren, via de Houtkampweg, Kronkelweg en De Wetweg zetten we koers naar de uitgang.
Toen we halverwege onze terugreis vanuit het bos de Wetweg opreden, zagen wij dat de avondzon met haar laatste stralen een oude vliegden in een gouden licht zette. Een echt ‘geluksmoment’ waarbij de avondhemel  ook nog eens vlammend rood kleurde, een schitterende afsluiter van deze 1e Kerstdag.

De avondzon zet met haar laatste stralen een oude vliegden in een gouden licht - Foto: ©Louis Fraanje

De avondzon zet met haar laatste stralen een oude vliegden in een gouden licht – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

Zaterdag 26 december 20202e Kerstdag

EDE-WAGENINGEN – Een beetje nevelig maar daarbij ook een prachtig uitzicht richting Wageningen, met aan de horizon de hoge masten met lampen van het oude voetbalstadion De Wageningse Berg. De afstand van ons in Ede naar het stadion is 11,3 kilometer.  Ook zie je rechts op de foto bij een mast, nog net het dak van de markante Watertoren. Daarnaast één van de twee Sterflats. Daartussen iets naar voren is de torenspits van de Oude kerk in Bennekom zichtbaar.

Aan de horizon de hoge masten met lampen van het oude voetbalstadion De Wageningse Berg - Foto: ©Louis Fraanje

Aan de horizon de hoge masten met lampen van het oude voetbalstadion De Wageningse Berg – Foto: ©Louis Fraanje

Zondag 27 december 2020

Bloeiende hazelaar – Buiten in het veld tussen de kale boomtakken door, zagen wij de langwerpige gele katjes van de hazelaar. Normaal gesproken bloeit de hazelaar (Corylus avellana) tussen januari en april, dus is het volgens ons een beetje vroeg. Maar… het is wel een vrolijk gezicht op deze grijze decemberdag zo tussen al die kale bomen en struiken, zo’n kleurig tafereel te ontdekken. En… het stemt ons ook blij en hoopvol voor de toekomst, de kringloop in de natuur gestuurd door de grote Schepper ervan!

Tussen de kale boomtakken door zien wij de langwerpige gele katjes van de hazelaar - Foto: ©Louis Fraanje

Tussen de kale boomtakken door zien wij de langwerpige gele katjes van de hazelaar – Foto: ©Louis Fraanje

Schepping en roofbouw

Bij alle narigheid in de wereld laat de ene mens zich meeslepen en wordt de ander er juist door geraakt. En toch… als we een betere wereld willen, moeten we daar ook samen aan werken. Daarom… zal de een zich daar dan echt ook helemaal voor inzetten, en de ander zal ongestoord zijn gang gaan, hij zal er misschien wel over praten, maar gaat daarna weer over tot de orde van de dag.

Maar… gelukkig zijn er steeds meer mensen,  die zich niet laten meesleuren met de waanzin van deze wereld, die kijken om zich heen, naar de natuur en alles wat daarmee te maken heeft.  De keuze is dus aan jou en mij om die prachtige Schepping goed in stand te houden, en dus geen roofbouw daarop te plegen, want daarmee verwoesten wij niet alleen de natuur, maar ook de toekomst voor onszelf en die van onze kinderen!

*********************************************************************************************************************

Maandag 28 december 2020 stond de prachtige zonsondergang in de Barneveldse Krant!

Lees ook: Zo maar wat zwerven – Deel 6

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/12/29/zomaar-wat-zwerven-deel-5/