Zomaar wat zwerven – Deel 4

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zondag 20 december 2020 – EDE-VELUWE – Zondagavond als de zon eenmaal achter de horizon is verdwenen, kleurt de avondhemel prachtig oranje/rood en geel. En…terwijl Fransien en ik zo staan te genieten, ontdekken we ineens twee kleine vogeltjes boven in de top van de oude eikenboom. Wat een schitterende afsluiting van deze 4e Adventszondag!

We ontdekken ineens twee kleine vogeltjes boven in de top van de oude eikenboom - Foto: ©Louis Fraanje

We ontdekken ineens twee kleine vogeltjes boven in de top van de oude eikenboom – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

Maandag 21 december 2020 – EDE-VELUWE – Een prachtig morgenrood boven de Veluwe vanmorgen om 08.25 uur. Tegelijkertijd ook een mooi begin van de winter op deze kortste dag van het jaar, weer samen met de vroege vogels genoten van dit natuurverschijnsel!

Een prachtig morgenrood boven de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtig morgenrood boven de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

Dinsdag 22 december 2020 – EDE-BENNEKOM – Vanmorgen om 08.50 uur een grijze hemel met nevel, maar in de verte zien we Bennekom liggen. Met links de torenspits van de Oude kerk en rechts de Brinkstraatkerk, en helemaal aan de horizon zien we door de nevel nog heel vaag de silhouetten van de flats in Wageningen. De afstand in vogelvlucht van Ede naar Wageningen is 8,58 kilometer! – Donkere dagen voor Kerst… maar er liggen mooie dingen in het verschiet, ook al weten wij het misschien nog niet, daar kijken we samen naar uit. Want ‘hoop’ doet leven!

Met links de torenspits van de Oude kerk en rechts de Brinkstraatkerk - Foto: ©Louis Fraanje

Met links de torenspits van de Oude kerk en rechts de Brinkstraatkerk – Foto: ©Louis Fraanje

Geluksmoment

Later in de namiddag zijn Fransien en ik nog heel even door het Nationale Park De Hoge Veluwe gereden. En… ter hoogte van het Zwarte Veld hadden wij een ‘geluksmoment’, daar stonden helemaal achterin aan de bosrand twee prachtige geweidragers om zich heen te kijken. Het was misschien wel wat ver weg, maar Fransien en ik hebben genoten!

Helemaal achterin aan de bosrand staan twee prachtige geweidragers om zich heen te kijken - Foto: ©Louis Fraanje

Helemaal achterin aan de bosrand staan twee prachtige geweidragers om zich heen te kijken – Foto: ©Louis Fraanje

En afgelopen woensdag 23 december stond de foto ook in de Barneveldse Krant!

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 5

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/12/28/zomaar-wat-zwerven-deel-4/