Natuurvriend Gerrit de Graaff 87 jaar geworden!

Op verjaardagsvisite bij natuurliefhebber en vriend Gerrit de Graaff…

Op zondag 26 juli jl. is hij 87 jaar geworden, dus gingen wij afgelopen maandag langs bij onze oude vrienden aan de Vliegersvelderlaan in Barneveld. Zoals gewoonlijk bij echte vrienden, komen we gewoon achterom via de achterdeur en…  daar is alles nog rustig op deze maandagmorgen.

Als wij aankloppen, zitten Gerrit en Tiny de Graaf nog heel gezellig in de keuken aan hun ochtend-ontbijt, dus blijkbaar komen we een beetje onverwachts binnenlopen. Maar… daardoor is de verrassing des te groter en zijn beiden heel erg blij om ons – na lange tijd – weer te zien. En dat is niet helemaal onbegrijpelijk, want… mede door de coronacrisis, was het bezoeken van vrienden onmogelijk geworden, helaas!

Gezellig met z'n vieren in het tuinhuisje aan de Vliegersvelderlaan – Foto: ©Familie Fraanje

Gezellig met z’n vieren in het tuinhuisje aan de Vliegersvelderlaan – Foto: ©Familie Fraanje

Eigen wereld

En net als altijd worden we meteen weer meegenomen de natuur in, want… zoals ik weleens eerder vertelde, is de achtertuin bij Gerrit en Tiny de Graaff een waar paradijsje vol met wilde planten in allerlei soorten en kleuren. Enthousiast als altijd vertelt Gerrit over zijn eigen ‘wereld’, de bloemen, vogels en allerlei andere dieren. Leergierig als we zijn, volgen we hem – letterlijk en figuurlijk – op de voet en worden we binnen de kortste keren meegenomen in de kleurrijke wereld van bloemen planten, struiken en bomen.

En natuurlijk komt de Barneveldse Krant ter sprake – Foto: ©Louis Fraanje

En natuurlijk komt de Barneveldse Krant ter sprake – Foto: ©Louis Fraanje

Samen in de krant

Als we zo druk doende zijn met bijpraten, pakt Gerrit de Barneveldse Krant van 24 april jl. erbij: “Kijk… Zegt hij, “staan we samen in de krant, jij met jou verhaal in de rubriek:  Op de man af…  en ik vanwege mijn  koninklijke onderscheiding. Terwijl de burgemeester mij telefonisch hiervan op de hoogte stelde, vroeg hij wat voor vogels er nu in mijn tuin broeden. Ik zeg, burgemeester ik heb een nestje roodborstjes, op gepaste afstand van 1,5 meter vanaf mijn woning.” Lees meer…

Naast het bekende certificaat hangt één van de vele natuurkalenders die Gerrit de Graaff maakte – Foto: ©Louis Fraanje

Naast het bekende certificaat hangt één van de vele natuurkalenders die Gerrit de Graaff maakte – Foto: ©Louis Fraanje

Natuurkenner Gerrit de Graaf met zijn koninklijke onderscheiding – Foto: ©Louis Fraanje

Natuurkenner Gerrit de Graaf met zijn koninklijke onderscheiding – Foto: ©Louis Fraanje

Respect en waardering

Het is altijd weer fijn om elkaar in gezondheid te kunnen bezoeken en gezellig bij te kunnen praten over van alles en nog wat, zeker als je op dezelfde golflengte zit en daarover samen kunt praten, dan raak je blijkbaar nooit uitgepraat. De levende natuur is en blijft ons boeien, vandaar ook dat wij samen zoveel raakvlakken hebben en elkaar respecteren en waarderen, dat geeft een geweldig gevoel. En voordat we het eigenlijk goed en wel in de gaten hebben, is deze morgen alweer voorbij gevlogen, helaas.
Als we afscheid nemen, spreken wij allebei de wens uit, dat we elkaar – bij gezondheid – gauw weer eens hopen te ontmoeten, want niets is vanzelfsprekend!

Lees ook: Verre reizen zitten er tegenwoordig niet meer in – Deel  1 en 2

*********************************************************************************************************************

Bekijk ook eens het filmpje: 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/07/28/natuurvriend-gerrit-de-graaff-87-jaar-geworden/