Koninklijke onderscheiding voor Gerrit de Graaff

Lintjesregen per telefoon in Barneveld…

BARNEVELD Normaal gesproken worden ze onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt, maar vanmorgen werden ze vanwege alle beperkende coronamaatregelen gebeld door de burgemeester. Asje van Dijk kon in totaal veertien inwoners van de gemeente Barneveld de heuglijke mededeling brengen dat ze zijn toegetreden tot de Orde van Oranje-Nassau.

De Barneveldse burgemeester tijdens zijn belronde - Foto: ©Gemeente Barneveld

De Barneveldse burgemeester tijdens zijn belronde – Foto: ©Gemeente Barneveld

Bellijstje

De burgemeester startte vanmorgen om 9.00 uur met zijn bellijstje, met daarop de namen van veertien inwoners van de gemeente Barneveld die een lintje krijgen.

Ook was er een koninklijke onderscheiding voor Barnevelder Gerrit de Graaff, die in het verleden vele honderden verhalen in deze krant schreef over zijn passie voor de natuur.
“En natuurkenner Gerrit de Graaff vroeg ik wat voor vogels er nu in zijn tuin broedde. “Ik heb een nestje roodborstjes, burgemeester”, zei hij. “Op gepaste afstand van 1,5 meter vanaf mijn woning.”

Bron: Barneveldse Krant

*********************************************************************************************************************

Gerrit de Graaff(86) Barneveld

1960-heden(60 jaar): Voorzitter (1975-1984) van en vrijwilliger bij het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, afdeling Barneveld-Lunteren. Hij is lid van de Vogelwerkgroep, voorzitter van de werkgroep inventarisatie nestkastjes en onbezoldigd ambtenaar van de Vogelwet.Daarnaast zette hij zich in voor de cursus Natuurgids en geeft hij lezingen en organiseert hij de wandelingen en excursies.

1965-2015(50 jaar): Vrijwilliger bij Staatsbosbeheer. Hij zette zich in voor de boswachterij Kootwijk. Daarnaast was hij lid van diverse werkgroepen en organiseerde hij mede de activiteiten. Tevens heeft hij het bosuilenkasten-project opgezet en beheerd.

2000-2012(12 jaar): Medesamensteller en auteur van de Schaffelaarreeks. Hij schreef de hoofdstukken over natuur en landschap in de zeven delen over de geschiedenis van de dorpen in de gemeente Barneveld.

 

Mooie waardering voor natuurliefhebber Gerrit de Graaff

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/04/25/koninklijke-onderscheiding-voor-gerrit-de-graaff/