Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 184

Het gewei van Hubertus nader bekeken…

Nu Hubertus bijna gaat vegen, is het misschien wel aardig om zijn inmiddels volgroeide bastgewei eens onder de loep te nemen. Onlangs konden we hem een tijdlang goed observeren en vooral zijn gewei op de gevoelige plaat vastleggen. Is hij een ongelijke- of gelijke 24-ender?  Wat nu wel duidelijk is, dat zijn gewei groter is dan vorig jaar, toen was hij een gelijke 18-ender. En het jaar daarvoor (2018) een 20-ender. En in 2017 had hij zijn grootste gewei, namelijk een 22-ender!
Wat wel duidelijk is, dat zijn gewei alle vorige gaat overtreffen en dat voor een hert dat eigenlijk pas 9 jaar oud is!

Met rode stippen zijn alle volwaardige enden en de gele kleine knobbels – Foto: ©Louis Fraanje

Met rode stippen zijn alle volwaardige enden en de gele kleine knobbels – Foto: ©Louis Fraanje

Nu nog eens van achteren bekeken – Foto: ©Louis Fraanje

Nu nog eens van achteren bekeken – Foto: ©Louis Fraanje

De knobbel aan de rechter-geweistang is hier duidelijk zichtbaar – Foto: ©Louis Fraanje

De knobbel aan de rechter-geweistang is hier duidelijk zichtbaar – Foto: ©Louis Fraanje

(On)gelijke 24-ender

Ondanks allerlei suggesties en aannames, zijn we er in ieder geval zeker van, dat er aan zijn rechter-geweistang 11 enden zitten en aan de linker 12 enden. En dan hebben we de knobbeltjes die er aan beide stangen zitten, niet meegeteld. Hoewel dat bijvoorbeeld bij de rechter-geweistang misschien best zou mogen, want die knobbel is volgens ons groot genoeg om er de riem van de jachthoorn aan te kunnen hangen. En echte kenners concluderen dan altijd, dat je zo’n end dan ook mee mag tellen, als dat zo is, dan zou Hubertus nu een gelijke 24-ender zijn, zo niet… dan volstaan we met een ongelijke 24-ender.

We wachten het geduldig af en zullen het resultaat wel zien, als Hubertus zijn bastgewei geveegd heeft, dan is het allemaal wat beter te zien en te beoordelen. Dus… aan de kenners straks het ‘laatste’ woord, zou ik zeggen!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 185

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/07/14/het-legendarische-hert-hubertus-deel-184/