Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 9

Susa Bobke bericht uit de Allgäu – Duitsland

Susa Bobke bericht uit de Allgäu – Duitsland

Bij Susa Bobke in de Allgäu heeft ook de natuur haar verloop… 

Zo af en toe komt er bericht uit Duitsland van onze natuurvriendin Susa Bobke en haar pleegkind, oftewel reegeit ‘Schneewittchen’ die ze ooit als verlaten reekalfje in juni 2010 heeft geadopteerd en grootgebracht.

Daarover kun je alles lezen: “WILDSPOOR” een natuurboek …

Het is en blijft een bijzonder verhaal en daarom ook interessant om er aandacht aan te besteden, zeker ook omdat deze reegeit nu al bijna 10 jaar – na verwildering – eigenlijk gewoon bij haar in de buurt blijft.

Knuffelmoment

Bij de drachtige reegeit Schneewwittchen komt het knuffel-hormoon haar de oren uit, dat is duidelijk te merken als ze bij me langskomt, dan wordt er even geknuffeld als blijk van haar gevoel naar mij toe.

Schneewittchen en Susa Bobke, een vriendschap die al bijna 10 jaar duurt - Foto: Susa Bobke

Knuffelmoment tussen Schneewittchen en Susa Bobke, een vriendschap die al bijna 10 jaar duurt – Foto: ©Susa Bobke

Eerste maaironde

“Inmiddels is ook het grasland bij mij in de buurt gemaaid, dat is in ieder geval een hele geruststelling, vergeleken bij de vorige keer. Dus de eerste maaironde hebben we overleefd en de beide kalfjes zitten nog veilig in de moederbuik. Al zal het zetten van de beide kalfjes, oftewel de bevalling niet lang meer op zich laten wachten.

Reegeit Schneewittchen rust in de buurt van het huis - Foto: Susa Bobke

Reegeit Schneewittchen rust in de buurt van het huis – Foto: ©Susa Bobke

Geboorte aanstaande 

De klok tikt door, de kleintjes willen er nu snel uit. Een eerste pre-labor kondigt de komende gebeurtenis aan, de beide reekalfjes  zullen hopelijk binnen niet al te lange tijd de warme en veilige moederbuik verlaten, om in de prachtige groene Allgäu te wonen als wilde reeën met hun bekende wilde moeder. We zijn benieuwd.”

Lees ook: Het verhaal van reegeit “Schneewittchen” – Deel 10

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/05/27/het-verhaal-van-reegeit-schneewittchen-deel-9/