Zonsondergang aan het water

Een kleurrijke avond aan de Rijn bij Rhenen

Gisteravond heb ik samen met Louis genoten van een schitterende zonsondergang aan de Rijn bij Rhenen. Hier en daar lag nog wat water van de overstromingen in de uiterwaarden, wat de foto’s nog eens een extra dimensie gaf. Zo ontzettend mooi als op deze zondagavond, heb ik het nog niet vaak meegemaakt, dit was echt heel bijzonder. Vooral ook toen de zon aan de overkant van de rivier, langzaam achter bomen van de Betuwe verdween en met haar laatste stralenbundels de avondhemel in een gouden licht zette. Echt adembenemend mooi, om stil van te worden!

Aan de overkant van de Rijn verdween de zon langzaam achter de horizon - Foto: ©Fransien Fraanje

Aan de overkant van de Rijn verdween de zon langzaam achter de horizon – Foto: ©Fransien Fraanje

Louis staat te fotograferen bij de Rijn in een kleurrijke omgeving - Foto: ©Fransien Fraanje

Louis staat te fotograferen bij de Rijn in een kleurrijke omgeving – Foto: ©Fransien Fraanje

Tenslotte kleurde de hemel nog even heel mooi rood tussen de donkere wolken door – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Wat een machtig gezicht om te zien hoe zo’n kleurrijke avondhemel weerspiegelt in het water, dat is – letterlijk en figuurlijk – dubbel genieten, zoals Louis het altijd zo mooi kan formuleren.  En ik sluit mij hier helemaal bij aan, want ook ik kan helemaal lyrisch worden bij dit schitterende natuurverschijnsel, met alle bewondering voor de Schepper van al dit moois!
Een fantastische afsluiting van deze eerste zondag in maart, echt een avond met een gouden rand!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/03/02/zonsondergang-aan-het-water/