Dromen van een witte Kerst gaan de mist in…

Negen jaar geleden in 2010 hadden we een witte Kerst…

Helaas mocht het dit jaar niet zo zijn, maar negen jaar geleden was dit wel het geval. Net als het jaar ervoor in 2009, hadden wij in 2010 een ‘Witte Kerst’ . In de week voorafgaande aan Kerst was het zeer koud met regelmatig sneeuwval.

Op zaterdag 25 december was het Eerste Kerstdag en er lag in een groot deel van het land 5 tot 20 cm sneeuw, in Zuid-Limburg lokaal 30 cm. In het oostelijk deel van het land waren de dagen voor Kerst door de forse wind bovendien sneeuwduinen ontstaan. Alleen in de Kop van Noord-Holland, op de Wadden en in Friesland lag op de meeste plaatsen nauwelijks sneeuw.

Kerstboom in het Nationale Park De Hoge Veluwe op Tweede Kerstdag 2010 – Foto: ©Louis Fraanje

Kerstboom in het Nationale Park De Hoge Veluwe op Tweede Kerstdag 2010 – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

De mist in…

Donderdag 26 december 2019 – In plaats van een witte Kerst, zat vanmorgen alles ‘potdicht’ door de mist, maar…  toch ontdekten we – verscholen tussen de takken van de boom – een eenzame vogel. En daarnaast vonden wij, dat het grillige lijnenspel van de bomen ook best wel iets mysterieus had. En daarom zeker ook best wel de moeite waard om in te lijsten!

Tussen de wirwar van takken zat een eenzame vogel - Foto: ©Louis Fraanje

Tussen de wirwar van takken zit een eenzame vogel – Foto: ©Louis Fraanje

Grillig lijnenspel van bomen in de mist - Foto: ©Louis Fraanje

Het grillige lijnenspel van bomen in de mist heeft iets mysterieus – Foto: ©Louis Fraanje

“Diversiteit en verscheidenheid maken het verschil en daarom ook zo boeiend!”

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/12/26/dromen-van-een-witte-kerst/