Noordwaarts naar Texel – Deel 60

De oostkust

Zo zwerven we verder langs het kleine dorpje Den Hoorn met het prachtige kerkje, maar… we blijven er niet rondhangen want we willen eigenlijk verder over het eiland en we zullen hier zeker nog wel langs komen deze week. Omdat we in principe nu eerst via de oostkust naar het noorden willen, rijden we via Den Burg in de richting van Oudeschild, om vandaar uit langs Oosterend naar De Cocksdorp te rijden.

In de verte ligt Den Hoorn met het prachtige kerkje – Foto: ©Fransien Fraanje

In de verte ligt Den Hoorn met het prachtige kerkje – Foto: ©Fransien Fraanje

Donkere wolken boven Den Burg, met daarachter de avondzon – Foto: ©Fransien Fraanje

De molen

Onderweg veranderd de hemel constant van kleur en als we bij de molen “Het Noorden” komen stappen we uit en genieten van de zonsondergang, helaas is er – door de harde wind –  geen weerspiegeling in het water, maar het blijft een prachtige plek hier aan het water. Dus… wie weet hebben we een volgende keer misschien meer geluk. Als we een tijdje later via de Kikkertstraat De Cocksdorp binnenrijden, met rechts van ons de zo bekende Waddenkerk, kleurt de avondhemel prachtig rood met goud/gele randen en hij wordt alsmaar mooier, hoe geweldig is dit.

Molen ‘Het Noorden’ bij Oosterend tijdens de zonsondergang

Avondrood in De Cocksdorp – Foto's: ©Louis Fraanje

Avondrood in De Cocksdorp – Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

 

Schitterend avondrood op weg naar ons huisje in De Koog – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte…

Nou…  beste mensen, een beter en mooier begin van ons verblijf op Texel, hadden we ons niet kunnen wensen, dit is toch gewoon een cadeautje van Boven en dan heb ik echt niks teveel gezegd. Onderweg naar onze eindbestemming in De Koog, komen we door Zuid Eierland en het lijkt wel of de kleurrijke avondhemel langer dan anders zo mooi blijft, Uiteindelijk verdwijnen de kleuren en schuiven de donkere wolken als een gordijn voor dit schitterende schouwspel en is het voorbij. Een prachtige afsluiting van deze mooie dag in december op Texel, we hopen dat er nog vele zo zullen volgen!

Lees ook: Noordwaarts naar Texel – Deel 61

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/12/13/noordwaarts-naar-texel-deel-60-2/