Zwervend langs het wildspoor – Deel 15

Reebok in het groen

Dat zo’n rood/bruine reebok wel heel erg mooi in beeld komt als er zich een decor van groen achter hem bevindt, merkte ik onlangs weer eens.

Ergens in een verlaten oud beuken- en eikenbos liep een mooie reebok tussen wat omgevallen boomstammen. Geen mooie plek voor een foto natuurlijk, maar iets verderop was het wat meer open en lag ook niet veel rommel op de grond, kijk… als hij daar nou eens ging staan?

Tussen de omgevallen boomstammen kwam een reebok aanlopen – Foto: ©Louis Fraanje

Tussen de omgevallen boomstammen kwam een reebok aanlopen – Foto: ©Louis Fraanje

Wens

Ja… de wens is de vader van de gedachte, die mooie stelregel hebben we al vaker genoemd in onze serie, maar het is dan ook iets wat telkens weer terugkomt in de natuurfotografie.  Zo ook vandaag weer, maar zo’n bok houdt daar heus geen rekening mee, dat kun je net denken.  Ik volg de bok – met mijn ogen – op de voet  en als het een beetje meezit, staat hij zo dadelijk helemaal vrij tussen twee oude bomen. En… ja hoor de ‘stille’ wens gaat in vervulling, de bok blijft heel even staan, het is een ‘ongelijke’ 6-ender, een gewei met 3 enden rechts en 2 enden links.

Uiteindelijk staat hij dan vlakbij de oude bomen – Foto: ©Louis Fraanje

Uiteindelijk staat hij dan vlakbij de oude bomen – Foto: ©Louis Fraanje

Dan opeens kijkt hij in mijn richting en staan we 'oog in oog' – Foto: ©Louis Fraanje

Dan opeens kijkt hij in mijn richting en staan we ‘oog in oog’ – Foto: ©Louis Fraanje

Oog in oog

Een prachtbok als hij daar zo tussen de oude bomen staat, dan opeens… kijkt hij in mijn richting en staan we als het ware ‘oog in oog’, in dit geval de lens van de camera, want hij kan mij niet zien vanwege de schuilhut.
Het licht is fantastisch en het decor van groen beukenblad achter de rood/bruine bok kan niet mooier, een schitterend ‘natuurmoment’ waar je echt helemaal blij van wordt!

De prachtige rood/bruine reebok in een decor van groen – Foto: ©Louis Fraanje

De prachtige rood/bruine reebok in een decor van groen – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Dan zijn ineens al die uren van wachten en nog eens wachten, totaal onbelangrijk want hier doe je het toch voor, hier ga je vroeg je bed voor uit. Mooiere beloning in ‘natura’ kun je toch niet ontvangen, tenminste… zo zie ik het  als heel klein radertje in het Grote geheel.
De hele sfeer op deze vroege morgen in het bos, met de mooie bok op de voorgrond en het zingende vogelkoor op de achtergrond,  maken deze dag tot een ware geluksdag en deze zwerver langs het wildspoor tot een echte ‘geluksvogel’!

Lees ook: Zwervend langs het wildspoor – Deel 16

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/08/02/zwervend-langs-het-wildspoor-deel-14/