Natuur in beeld op garagedeuren in Ede

Aan de Jagermeester in de Edese Klaphekwijk sieren zoogdieren en vogels de garagedeuren

Onlangs werden wij op de terugweg van een fietstocht, getroffen door een aantal prachtige natuurbeelden, niet in natura of op een groot beeldscherm, nee… gewoon op een aantal garagedeuren.
Elke garagedeur is omgetoverd met verf tot een uniek kunstwerk welke deel uitmaakt van de kunstroute die door Ede wordt gemaakt. Acht stuks in totaal en allemaal zijn ze even mooi, boomklever, grote bonte specht, havik en ijsvogel, op de andere vier een das, edelhert, eekhoorn en moeflon.

De prachtige natuurbeelden op de garageboxen aan de Jagermeester in Ede – Foto: ©Louis Fraanje

De prachtige natuurbeelden op de garageboxen aan de Jagermeester in Ede – Foto: ©Louis Fraanje

Op verzoek

Op verzoek van de bewoners zelf, zegt Xander van Soelen van kunstenaarscollectief Astrant. ,,Ze zagen onze andere projecten en vroegen zich af of we bij hen ook niet aan de slag konden. En dat is best leuk, een vraag vanuit de buurt in plaats van dat we zelf moeten bietsen. In overleg is er van alles mogelijk, en dat er flink waardecheques van Ede Doet zijn gespaard hielp ook mee.” 

Op deze vier deuren staan vervolgens een ijsvogel, havik, specht en boomklever afgebeeld – Foto: ©Louis Fraanje

Op deze vier deuren staan vervolgens een ijsvogel, havik, specht en boomklever afgebeeld – Foto: ©Louis Fraanje

Wild op de Veluwe

Omdat de Jagermeester in de jachtbuurt ligt, besloten kunstenaars en buurtbewoners tot mooie verbeeldingen van wild op de Veluwe. Tijdens een minifestival afgelopen april maakten Pipsqeak Was Here, Joost 5B en Danny Rumbl hun kunst op de garageboxen aan de Jagermeester, bij de Palmedreef en bij de Essenburg.

En hier de das, edelhert, eekhoorn en moeflon – Foto: ©Louis Fraanje

En hier de das, edelhert, eekhoorn en moeflon – Foto: ©Louis Fraanje

Was getekend de kunstenaar en natuurfotograaf Jens Stahl – Foto: ©Louis Fraanje

Was getekend de kunstenaar en natuurfotograaf Jens Stahl – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte…

Blijkbaar heeft men de prachtige foto’s van natuurfotograaf Jens Stahl als voorbeeld gebruikt, omdat ergens onderaan een garagedeur deze naam vermeld wordt. En… over smaak valt natuurlijk altijd te twisten, maar de dieren zijn heel ‘natuurgetrouw’ en op een spectaculaire wijze in beeld gebracht. Een pluim voor de kunstenaars, want zij hebben er echt iets moois van gemaakt.
Ik zou zeggen, ga zelf gerust eens kijken in Ede aan de Jagermeester en al die andere mooie kunstwerken, zoals beschilderde tunnels en opgefleurde silo’s, het is echt de moeite waard!

*********************************************************************************************************************

Opvallende fotomomenten!

Je ziet het wel vaker zo’n mooi beschilderde garagedeur of wand, ook bij particulieren. Let er maar eens op in de toekomst, wie weet zit er een hele mooie bij, dan komt hij misschien wel in aanmerking voor een plaatsing als ‘Opvallend fotomoment’ op de weblog!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Fotomoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar onze redactie te mailen!

Het is uiteraard van belang dat uw ‘Fotomoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen daargelaten.

Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel en/of foto’s!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/08/01/natuur-in-beeld-op-garagedeuren-in-ede/