De Geheimen van Landgoed Maarsbergen

Samen met de Lunterse Toneelgroep naar het Europees Kampioenschap eventing in Maarsbergen

Ja.. woensdag 10 juli ‘s avonds om 19.00 uur is het zover, dan hopen wij mee te doen met een prachtig stukje cultuur op het Landgoed Maarsbergen. De openingsshow van het Europees Kampioenschap eventing “De geheimen van Landgoed Maarsbergen”. We zijn volop in de voorbereiding en de show is helemaal uitverkocht wat betekent dat er ruim 1.650 bezoekers aanwezig zijn!

Ridders in actie tijdens het Kampioenschap op Landgoed Maarsbergen - Foto: ©Landgoed Maarsbergen

Ridders in actie tijdens het Kampioenschap op Landgoed Maarsbergen – Foto: ©Landgoed Maarsbergen

Uniek en eenmalig

Van Ridder Fulco tot het landgoed Maarsbergen van nu. Deze unieke eenmalige show vertelt de geheimen van het Landgoed Maarsbergen. Een hilarische, ontroerende en spectaculaire reis door de eeuwen heen vol met paarden, toneel, zang en muziek.
In een ruim 1,5 uur durende voorstelling vol muziek, zang, toneel en dieren worden de bezoekers meegenomen in de roemrijke geschiedenis en geheimen van het landgoed. Met grappige anekdotes en spectaculaire acts zal men een onvergetelijk beeld krijgen van dit eeuwenoude landgoed op de Utrechtse Heuvelrug.

Gertjan en Louis al in hun rol als Proost..

Gert Jan en Louis al in hun rol als Proost…

Jaco als landheer - Foto's: ©Fransien Fraanje

Jaco als landheer – Foto’s: ©Fransien Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hilariteit vooraf

Voor zo’n groot spektakel moet natuurlijk veel geoefend worden en in korte tijd kleding en attributen geregeld, maar onder de bezielende leiding van de bekende Job van de Post(Jaco van Riessen) en Gaart-Jan an’t Praotiezer (Gert Jan van Doorn) en een aantal bekende Lunteranen van het Lunters Volkstoneel, Jenny Methorst, Maarten Vriens, Theo en Mary Ann Borggreve, Tineke Roseboom, Wilma Hooijer, Wouter van Engelenhoven en Wolter Kelderman, moet het goed gaan komen. Ook Fransien en Louis Fraanje van onze Jac.  Gazenbeekstichting doen mee met dit prachtige feest in Maarsbergen.

Fransien als plattelands meisje uit de Middeleeuwen - Foto: ©Louis Fraanje

Fransien als plattelands meisje uit de Middeleeuwen – Foto: ©Louis Fraanje

Middeleeuwse kleding

Kleding en attributen worden zoveel mogelijk onderling geregeld, maar het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen en later, het moet wel echt lijken…  dus op naar een winkel die kleding verhuurt. Zo komen we terecht bij Kledingverhuur “Bar Bijzonder” aan de Willem Alexanderweg 25 in Cothen, nou… daar kijk je werkelijk je ogen uit en kun je je hart oftewel kleding ophalen. Te kust en te keur in allerlei soorten en maten, prachtige kledingstukken van vroeger tot aan feestkleding voor nu, je kunt het zo gek niet verzinnen!

Passen en overleggen in de winkel van Bar Bijzonder in Cothen - Foto: ©Louis Fraanje

Passen en overleggen in de winkel van Bar Bijzonder in Cothen – Foto: ©Louis Fraanje

Lunteren op z’n best

De spontaniteit van een aantal Lunterse mensen is ook hierin weer duidelijk herkenbaar, net als het organiseren van de jaarlijkse Oud Lunterse Dag, is ook dit weer een mooi initiatief. Hoewel het spektakel buiten de grenzen van de Veluwe valt, is iedereen meteen enthousiast en wordt ook nu weer – letterlijk en figuurlijk – alles uit de kast gehaald! Want… het is niet niks om straks voor een publiek van zo’n uitverkocht feest, in totaal 1.650 bezoekers iets neer te zetten, maar we gaan d’r met zijn allen voor!

Lees ook: Succes van Lunterse toneelgroep in Maarsbergen!

______________________________________________________________________________________________________________________

Meer: Landgoed Maarsbergen

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/07/09/de-geheimen-van-landgoed-maarsbergen/