Future for Nature Awards – 2019

Haaien beschermen samen met chefkoks

Jonge Indiase winnares (34 jaar) ontvangt Nederlandse prijs voor internationale natuurbescherming dankzij haar creativiteit en vindingrijkheid

Arnhem, 30 april 2019 – De jonge Indiase natuurbeschermster Divya Karnad (34 jaar) illustreert dat succesvol natuurbeschermingswerk vaak gepaard gaat met creativiteit en vindingrijkheid. Als één van haar succesvolle beschermingsmaatregelen voor bedreigde haaiensoorten werkt zij bijvoorbeeld samen met bekende Indiase chefkoks om alternatieve seizoensgebonden visgerechten te promoten waardoor de bijvangst van haaien afneemt. Op vrijdag 3 mei 2019 ontvangt zij in het Safari Meeting Centre van Burgers’ Zoo uit handen van eregast Russ Mittermeier de Future For Nature Award 2019 én een geldbedrag van 50.000 euro. De andere twee winnaars van deze Nederlandse prijs voor internationale natuurbescherming zijn de Rwandees Olivier Nsengimana (34 jaar) en de Braziliaanse Fernanda Abra (33 jaar).

Prijswinnaars Olivier Nsengimana, Fernanda Abra en Divya Karnad - Foto: © Burgers' Zoo

Prijswinnaars Olivier Nsengimana, (Russ Mittermeier) Fernanda Abra  (Saba Douglas-Hamilton) en Divya Karnad – Foto: © Burgers’ Zoo

Vastberaden vechters voor de natuur

Passie, vastberadenheid en creativiteit: kenmerkende eigenschappen van de winnaars van de Future For Nature Awards. Uit honderdvijfentwintig aanmeldingen vanuit de hele wereld selecteerde een internationale vakjury ook dit jaar drie jonge, talentvolle mensen die het verschil maken voor de bescherming van de natuur. Divya Karnad (India) beschermt haaien langs de Coromandel-kust van haar vaderland. Olivier Nsengimana (Rwanda) is de nationale beschermheer van de bedreigde grijze kroonkraanvogel en Fernanda Abra (Brazilië) reduceert op zeer succesvolle wijze verkeersslachtoffers onder bijzondere diersoorten langs de duizenden kilometers aan Braziliaanse snelwegen.

(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2019 voor de twaalfde opeenvolgende keer uitgereikt in Burgers’ Zoo. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal, Redmond O’Hanlon en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. Met Russ Mittermeier wordt een nieuwe indrukwekkende naam toegevoegd aan dit rijtje.

Kijk ook eens op:  https://www.safarimeetingcentre.nl/

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook deze livestream:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/05/08/future-for-nature-awards-2019/