Naar buiten in het Rauwe Veld – Deel 51

Het lijkt erop of dat de reebokken ‘vleugels’ hebben gekregen…

Zoals ik de vorige keer al had opgemerkt, was het ook daadwerkelijk ‘stilte’ voor de storm, want zoals het vaak gaat, schijn bedriegt.  Want het duurt niet lang, of Pollux II springt als een ‘wilde stier’ op de jongere reebok af. Maar… deze wacht de klap niet af en gaat er meteen als een ‘speer’ vandoor en dan ineens is de strijd losgebarsten.  Het lijkt erop of dat de reebokken ‘vleugels’ hebben gekregen, ze vliegen als het ware door het veld en zitten elkaar wel heel erg dicht op de hielen. Uit alle macht probeert de jonge bok het gewei van Pollux II te ontwijken, want die heeft maar  één doel, dat is zijn rivaal zo snel mogelijk te verjagen!

Dan... ineens... barst de strijd los – Foto: ©Louis Fraanje

Dan… ineens… barst de strijd los bij de reebokken – Foto: ©Louis Fraanje

Tenminste... Pollux II probeert zijn rivaal te verjagen – Foto: ©Louis Fraanje

Tenminste… Pollux II probeert zijn rivaal te verjagen – Foto: ©Louis Fraanje

Het lijkt erop of de reebokken 'vleugels' hebben gekregen – Foto: ©Louis Fraanje

Het lijkt erop of dat de reebokken ‘vleugels’ hebben gekregen – Foto: ©Louis Fraanje

Ze zitten elkaar dicht op de hielen...

Ze zitten elkaar dicht op de hielen…

– Foto's: ©Louis Fraanje

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Jagende reebok

Op topsnelheid gaan beide bokken kris-kras door het terrein en onder opspattende kluiten trapt de jonge bok van zich af en probeert zo de scherpe punten van Pollux gewei te ontwijken. Mensenkinderen, wat een spektakel, dit is toch iets geweldigs! Beide bokken hebben regelmatig hun bek open en happen naar adem, maar het opjagen van Pollux II gaat onverbiddelijk door, net zolang totdat hij zijn rivaal kwijt is!

Pollux II blijft de bok maar opjagen en weet niet van ophouden – Foto: ©Louis Fraanje

Pollux II blijft de bok maar opjagen en weet niet van ophouden – Foto: ©Louis Fraanje

Uiteindelijk stuurt hij zijn rivaal met een 'kluitje' in het riet – Foto: ©Louis Fraanje

Uiteindelijk stuurt hij zijn rivaal met een ‘kluitje’ in het riet – Foto: ©Louis Fraanje

Met een ‘kluitje’ in het riet…

Uiteindelijk drijft hij de bok al trappelend, met een ‘kluitje’ het riet in, die woordkeuze schoot mij te binnen, toen ik de opspattende kluiten modder zag! Als de jongere bok tussen het riet is verdwenen, komt Pollux II helemaal uitgeput weer teruglopen, schudt zich nog eens uit en kijkt heel triomfantelijk om zich heen, zo… dat is dat! En… die zien wij voorlopig hier niet meer terug, denk ik bij mijzelf, die is natuurlijk vertrokken naar het veld hiernaast. Ik zal zo dadelijk eens gaan kijken waar hij gebleven is.

Pollux II schudt zich nog eens uit en kijkt heel triomfantelijk om zich heen – Foto: ©Louis Fraanje

Pollux II schudt zich nog eens uit en kijkt heel triomfantelijk om zich heen – Foto: ©Louis Fraanje

Spanning en sensatie

Eigenlijk had ik het ‘gejaag’ van de twee reebokken moeten filmen, maar… helaas het ging ineens allemaal zo vlug, dat ik daar geen tijd voor had en dan is de keuze snel gemaakt, gewoon doorgaan met fotograferen. Want… beter ‘mee’  dan om verlegen, toch. Tjonge, het zweet staat op mijn voorhoofd van de spanning, wat een sensatie!

Lees ook: Naar buiten in het Rauwe Veld – Deel 52

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/04/03/naar-buiten-in-het-rauwe-veld-deel-51/