Naar buiten in het Rauwe Veld – Deel 48

Reewild – letterlijk en figuurlijk –  in het zonnetje…

De dagen rijgen zich aaneen met daarbij ook nog eens veel regen, maar vanavond schijnt de zon, dus is het genieten in het Rauwe Veld en dat is bij het wild blijkbaar ook het geval. Want… deze keer zijn ze al vroeg uit de dekking gekomen, eerst de reegeit en de tweeling en even later ook de 6-ender.
Mede door de laagstaande zon is het gewoonweg een lust om dit te mogen beleven, wat een sfeertje, daar krijg je het gewoon warm van. En… wordt je ‘stil’ van, dus laat de beelden één voor één op je inwerken.

De 6-ender laat even horen wie hier de baas is - Foto: ©Louis Fraanje

De 6-ender laat even horen wie hier de baas is – Foto: ©Louis Fraanje

Dan kijken ze allebei dezelfde kant op...

Dan kijken ze allebei dezelfde kant op…

- Foto's: ©Louis Fraanje

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

Een mooi stel bij elkaar in het veld - Foto's: ©Louis Fraanje

Een mooi stel bij elkaar in het veld – Foto’s: ©Louis Fraanje

Poets-momentje...

Poets-momentje…

- Foto's: ©Louis Fraanje

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

De 6-ender houdt de tweeling op afstand - Foto: ©Louis Fraanje

De 6-ender houdt de tweeling op afstand – Foto: ©Louis Fraanje

Ander licht

Ik weet niet hoe het met u is gesteld, maar ik wordt hier erg blij van, hoewel de 6-ender toch het jonge grut op afstand probeert te houden, komen ze toch steeds weer heel uitdagend op hem af. Langzaam maar zeker neemt het zonnetje afscheid van ons, tegelijkertijd verandert ook het licht in het veld, en komt ook het wild tot bezinning.

Tenminste zo lijkt het, want ineens staat het hele stel op een rijtje in een bepaalde richting te kijken, de oortjes gespitst en klaar om ‘af te springen’. Het waarom, is mij niet direct duidelijk, want ik kan vanuit mijn schuilplekje niet zien wat er achter mij gebeurd.  Nog heel even blijven ze staan… en dan gaan ze er als een ‘speer’ vandoor, een schitterende ‘aanzit’ is helaas ten einde.

Ineens staat het hele stel op een rijtje in een bepaalde richting te kijken - Foto: ©Louis Fraanje

Ineens staat het hele stel op een rijtje in een bepaalde richting te kijken – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte…

De reden waarom ze er zo plotseling vandoor gingen, blijft voor alsnog in nevelen gehuld, nou ja… het maakt mij ook niet zo heel veel uit, want deze avond kan toch niet meer stuk.  Ik kan tenslotte met een tevreden gevoel en prachtige platen, huiswaarts keren om er later weer een mooi verslag van te maken voor het weblog. Het geeft mij een goed gevoel, want met het delen van deze verhalen, kunnen heel veel mensen – die niet in de gelegenheid zijn – meegenieten en meebeleven via deze digitale weg.

Lees ook: Naar buiten in het Rauwe Veld – Deel 49

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/03/27/naar-buiten-in-het-rauwe-veld-deel-48/