Het legendarische hert Hubertus – Deel 141

Het nieuwe gewei van Hubertus vertoont al vertakkingen…

De metamorfose die edelherten jaarlijks ondergaan, voor wat betreft hun gewei is en blijft gewoon iets heel bijzonders, tenminste voor ons wel. En dus ook bij het volgen van het ons zo bekende hert Hubertus, het lijkt wel of we er – op de ene of andere manier – naartoe getrokken worden.  Jannie voelde zich niet zo erg lekker, dus ben ik afgelopen zaterdagmiddag  23 maart jl. eventjes op mijn eentje bij hem langs geweest. Puur uit nieuwsgierigheid, om te kijken of zijn gewei alweer een stuk gegroeid was. Nou beste mensen, de vertakkingen van het nieuwe gewei waren al duidelijk zichtbaar, wat op deze foto’s ook goed te zien is.

Het lijkt net of Hubertus wil zeggen: "Zo zijn jullie er alweer!" - Foto: ©Florus van den Berg

Het lijkt net of Hubertus wil zeggen: “Zo zijn jullie er alweer!” – Foto: ©Florus van den Berg

Voorzichtig knabbelen aan de Hulstblaadjes...

Voorzichtig knabbelen aan de Hulstblaadjes…

- Foto's: ©Florus van den Berg

– Foto’s: ©Florus van den Berg

 

Een grazende Hubertus, met achter hem het Deelense Veld - Foto: ©Florus van den Berg

Een grazende Hubertus, met achter hem het Deelense Veld – Foto: ©Florus van den Berg

Rustig en ongestoord

Deze middag liep hij een beetje buiten zijn winterverblijf, gewoon langs het bospad dat richting het Deelense Veld loopt, op zijn eigen rustige en ongestoorde manier zoals we hem al jaren kennen.  Toch blijf ik op gepaste afstand en met mijn telelens kan ik hem gemakkelijk beeldvullend op de foto zetten. En zo kun je op een mooie manier – op gepaste afstand – het nieuw vertakte gewei bekijken.

De vertakkingen van het gewei zijn alweer duidelijk zichtbaar - Foto: ©Florus van den Berg

De vertakkingen van het gewei zijn alweer duidelijk zichtbaar – Foto: ©Florus van den Berg

Een beetje komisch gezicht is het als we zo samen 'oog in oog' staan - Foto: ©Florus van den Berg

Een beetje komisch gezicht is het als we zo samen ‘oog in oog’ staan – Foto: ©Florus van den Berg

Tot slot…

De basis voor zijn nieuwe gewei is gelegd, het ziet er op dit moment wel heel vreemd uit als je hem ziet lopen. En als hij met zijn kop omhoog komt en we dan even ‘oog in oog’ staan met elkaar, dat kun je het lachen bijna niet inhouden, zo komisch is dat. Je kunt je nauwelijks voorstellen, dat in enkele maanden Hubertus weer een compleet nieuw  gewei op zijn kop heeft, onvoorstelbaar.  We wachten het wel weer rustig af en zien vanzelf wel wat het dit jaar gaat worden, hij is nog steeds in de groei, tenminste het gewei, dus hopelijk wordt het dit jaar groter dan de twee voorgaande jaren. In 2017 was hij een 22-ender, maar vorig jaar had hij teruggezet en hield het bij 20 enden op, dus is het nu een grote verrassing!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 142

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje van  donderdag 21 maart:

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/03/26/het-legendarische-hert-hubertus-deel-141/