Zwerven in de sneeuw op de Hoge Veluwe – Deel 4 – Slot

Edelherten en moeflons zoeken elkaar op…

Toen we bij het bekende “Bosje van Staf” aankwamen, zagen “we rechts op de heuvelrand een grote kudde moeflons, die samen met een flink roedel herten hun kostje bij elkaar aan het zoeken waren. Zo heel veel sneeuw lag er op dat moment niet meer, dat was voor de dieren wel zo prettig, maar voor ons als fotografen, wat minder plezierig. Dan heb je het liefst een mooie ‘witte’ wereld, dat maakt een winterplaat completer.

Herten en moeflons liepen door elkaar boven op de heuvel – Foto: ©Louis Fraanje

Er kwamen meer herten de heuvel op wandelen – Foto: ©Louis Fraanje

Een oude bekende ‘Lambertus’ stond in onze richting te kijken…

… met vlak voor hem een moeflonram – Foto’s: ©Louis Fraanje

Lambertus

Ineens verscheen een oude bekende aan het front, namelijk ‘Lambertus’(zie foto’s hierboven)  die een tijdlang in onze richting stond te kijken en ondertussen trok de kudde moeflons ‘onverstoorbaar’ aan hem voorbij.
Alles bij elkaar natuurlijk een schitterend schouwspel daar op die heuvel, want… normaal gesproken loopt het hele spul helemaal links onderaan bij ‘Staf’, maar… verandering van spijs doet eten.

Uiteindelijk gaat Lambertus er weer vandoor – Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtig gezicht die voorbij trekkende kudde moeflons – Foto: ©Louis Fraanje

De kudde moeflons trekt naar rechts…

en naar links nog meer herten – Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Dit is toch een schitterend gezicht, al die herten op de heuvel – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte…

Hoewel de sneeuw maar kort bleef liggen, hebben we toch weer genoten van onze ontmoetingen met het grofwild in de sneeuw. We hebben nog wel meer leuke dingen meegemaakt tijdens de sneeuw, daarover wil ik mettertijd ook nog het een en ander vertellen en laten zien. Dit hebben we in ieder geval weer te pakken.

En ook in het Rauwe Veld heeft het gesneeuwd, van die omzwervingen hopen wij u binnenkort het een en ander te vertellen en te laten zien. Blijf ons dus volgen…

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/02/06/zwerven-in-de-sneeuw-op-de-hoge-veluwe-deel-4/