Drie weken lang “Typisch Veluwe” op televisie!

Ik mis iets…

Ik zat het artikel “Drie weken typisch Veluws op televisie” in Nunspeet Huis aan Huis van dinsdag 22 januari 2019 te lezen. Elspeet komt er ook in voor, dat heeft namelijk mijn belangstelling en vandaar. Erin vermeldt staat de heer Piet (E.P.J.) Edelman en deze bekend van het boek met titel “Hemelse Wacht voor dag en nacht”, van harte aanbevolen, zie bijlage voor de cover ervan. Piet heeft namelijk op wonderlijke wijze een bombardement op hun huis overleefd, gered door een beschermengel.

Ik mis…

Ik mis overigens in het verhaal Aart de Ruiter in de rol van soldaat van oranje. Van hem zijn namelijk rijdende opnames gemaakt, komende vanaf Uddel naar Elspeet toe, hij, rijdende op z’n Norton. Dat begrijp ik dus niet zo goed want juist dat vind ik leuk en vandaar vind ik ‘t jammer dat het er niet in vermeldt wordt.

***************************************************************************************

Aart en Ben de Ruiter op hun Norton uit 1967 – Foto: De Band

Ik mis…

Verder kreeg ik te horen, via Facebook: ElspeetVroegerEnNu 
dat er afgelopen maandag (21 januari jl) opnames zijn gemaakt van Dries Vlijm de plantendokter alias de bomengoeroe van Elspeet.

Ik mis…

Het huisartsenpaar Polderman aan de Heetkamp en die er graag aan mee willen werken zo lieten zij mij vrijdag ochtend (25 januari jl) tijdens het ontbijtbuffet voor ondernemers en burgers op de Oranjehof weten. Zij zijn ook geïnterviewd in het boek met titel “In Elspeet”, zie bijlage voor de cover ervan.

Ik mis…

Gerrit Noorderink die weliswaar benaderd is maar nog niet teruggebeld is, voor het vervolg. Gerrit vermoed problemen te hebben met zijn hart en heeft daar de afgelopen woensdag naar laten kijken. De uitslag van het onderzoek is mij niet bekend als ik dit schrijf..

Ik mis…

Ik mis overigens ook nog anderen uit Elspeet afkomstig maar dat is weer wat anders, daar ga ik niet over maar de EO en heb die namen doorgegeven aan mevrouw Eva Hulscher. Inmiddels is Eva afgelost en opgevolgd door Deborah van Geest, zo gaat dat in deze tegenwoordige vluchtige tijd, je moet ‘t allemaal maar bij kunnen benen.

Gewoon bijzonder en wat mij trekt…

Cor z’n verhaal trekt mij, het gaat over zijn tijd in Afrika (zie artikel), voor hem herinneringen en ik zou er best graag eens naar toe willen. De wereld draait door en de continenten zijn in beweging, ook in politiek opzicht, geopolitiek heet dat met een duur woord en het zal allemaal wel maar uiteindelijk zal het pleit gebaseerd op machtsverhoudingen niet beslecht gaan worden tussen Oost en West maar tussen Noord en Zuid en in die zin pleit ik voor een duurzame en bestendige Noord – Zuid dialoog.

Tekst: Henk H. van Asselt

______________________________________________________________________________________________________________________

Het is een serie die uit 12 delen bestaat en de uitzendingen starten op 11 februari 2019 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/02/01/drie-weken-lang-typisch-veluwe-op-televisie/