Burgemeester bezoekt scholenproject Hessenwegen in Lunteren

Onverwacht bezoek tijdens de les over Hessenwegen in Museum Lunteren

Het bezoek was in het geheim gepland en daardoor was de verrassing des te groter voor de leerlingen (Groep 5) van CBS De Bron uit Lunteren. De reden dat hij naar Lunteren was gekomen, is naar aanleiding van een stukje over de Hessen, dat de burgemeester vorig jaar in zijn column van Ede Stad had geschreven.

Verhalenverteller Louis Fraanje attendeerde Verhulst op een aantal zaken in het verhaal, die enigszins anders waren dan gebruikelijk. En mede daarom nodigde Fraanje hem uit, om eens te komen kijken bij een les met de leerlingen over het thema ‘Hessenwegen’, waarop positief werd gereageerd door de burgemeester.

Burgemeester Rene Verhulst uit Ede op bezoek tijdens de les over Hessenwegen – Foto: ©Gemeente Ede

De burgemeester tijdens zijn toespraak en Louis luistert aandachtig – Foto: ©Fransien Fraanje

De leerlingen kijken onder leiding van Pia Verduijn naar de Hessenfilm – Foto: ©Fransien Fraanje

Tenslotte…

“Geweldig”, aldus Louis Fraanje, “dat burgemeester Verhulst op zo’n spontane manier zijn belangstelling toont voor de geschiedenis over de Hessen en die wij ook aan de kinderen door willen geven. En daarnaast ook uit kwam leggen, dat hij in zijn column wat afgeweken was van de werkelijkheid, maar… dat hij graag van zijn fouten wilde leren. En dat hij na vandaag ook heel veel mooie dingen geleerd had over de Hessen!”

Over het onverwacht bezoek van de burgemeester, waren zowel de vrijwilligers van het Hessenteam, als de leerlingen van CNS De Bron uit Lunteren heel erg tevreden. Een beter waarderingscijfer konden wij niet krijgen!

______________________________________________________________________________________________________________________

Hieronder de bewuste column van de burgemeester waar het allemaal om draaide!

Lees ook: Vijf jaar lang verhalen vertellen over Hessenwegen

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/02/01/burgemeester-op-bezoek-in-lunteren/