2018 – Prettige Kerstdagen & Gelukkig Nieuwjaar – 2019

Nood breekt wet

Een echt winters beeld, deze roodborstjes zitten te wachten tot de wilde zwijnen klaar zijn met wroeten in de sneeuw, als deze straks wegtrekken, duiken de vogels op de opengekrabde plekken, om te kijken of er nog wat eetbaars is overgebleven.

Normaal gesproken zie je eigenlijk nooit zomaar drie roodborstjes bij elkaar, maar… nood breekt wet als ‘schraalhans’ keukenmeester is in het winterse bos.
Het is inmiddels alweer bijna acht jaar geleden, dat wij dit bijzondere natuurgebeuren vast konden leggen op de gevoelige plaat.

Wroetende zwijnen en afwachtende roodborstjes – Foto: ©Louis Fraanje

Kerstgedachte

Hoe gemakkelijk wordt er vaak niet gezegd: “Nou tot morgen, tot volgende week, of tot volgend jaar of… misschien nog veel verder weg”. Maar… wie zegt dat? Hoe ‘zeker’ weten wij dat? Misschien zijn we er dan niet eens meer! Ik ben echt geen ‘doemdenker’, dat is absoluut niet mijn ‘ding’, maar het is – mede daarom – ook helemaal niet verkeerd om daar eens over na te denken.

Omdat we zelf gewend zijn om bijvoorbeeld te zeggen:  “Bij gezondheid hoop ik je weer te ontmoeten”, zetten we daarom ook altijd bij de aankondigingen van onze activiteiten D.V. (Deo volente).
Iemand moest daar eens vreselijk om lachen, en maakte de opmerking: “Wat heeft God nou met de Jac. Gazenbeekstichting te maken?” Ik gaf hem – kort maar krachtig – als antwoord: “Alles”! En daarmee is dan ook in één woord eigenlijk ‘alles’ gezegd!

Een hele goede vriend zei ooit eens tegen mij: “Iedere dag die je in gezondheid mag leven, is een gift van Boven.” Dat klinkt misschien in eerste instantie wat ‘zwaar’ op de hand, maar het geeft ons persoonlijk in ieder geval houvast!

Dankwoord

Roodborstje op een paal in de winter – Foto: ©Louis Fraanje

Namens het bestuur van  van de Jac. Gazenbeekstichting wil ik heel graag onze vrijwilligers en ‘trouwe’ donateurs, heel erg bedanken voor hun inzet en bijdragen in het afgelopen jaar.

Hierbij aansluitend willen wij hen en natuurlijk ook alle bezoekers van ons weblog “De Veluwenaar” hele fijne Kerstdagen en iedereen een vredig, gezond en vooral gelukkig 2019 toewensen!

Louis Fraanje, voorzitter  –  Jac. Gazenbeekstichting

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/12/15/2018-prettige-kerstdagen-gelukkig-nieuwjaar-2019/