De eerste sneeuw is gevallen!

Vogelhuisje in de sneeuw – Foto: ©Louis Fraanje

Weerzien met de winter…

Op deze mistige zondagmorgen 16 december keken we naar buiten in een witte wereld, want de afgelopen nacht – van zaterdag op zondag – was de eerste sneeuw gevallen. Niet bijster veel, maar toch de moeite waard om een paar mooie foto’s te kunnen maken en dat hebben we dan ook gedaan.

Dichtbij huis in de buurt is een klein stukje wildernis met wat bomen en struiken echt fotogeniek. En later toen we op weg waren naar de kerk hebben we hier en daar ook nog wat mooie ‘winterse’ plaatjes geschoten. (Hieronder een beeldverslag.)

Vanmorgen lag er een wit laken over de Edese daken – Foto: ©Louis Fraanje

Een kleine wildernis onder een witte deken – Foto: ©Louis Fraanje

Op weg naar het Kerstfeest in de winter…

…met nog een beetje herfstgevoel – Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

 

Sneeuw en nog eens sneeuw, ook op het kerkplein moest de bezem er aan te pas komen – Foto: ©Louis Fraanje

Fransien vanuit de Bethelkerk op weg naar huis via de besneeuwde Diedenweg in Ede – Foto: ©Louis Fraanje

Een kleine ‘doorzonwoning’ voor de vogels ergens in een wit-besneeuwde tuin – Foto: ©Louis Fraanje

De kleine meid op de slee en vader als trekpaard – Foto: ©Louis Fraanje

Hondenprenten in de sneeuw – Foto: ©Louis Fraanje

“Kijk hier wordt ik nou blij van!” zegt Louis. – Foto: ©Fransien Fraanje

Tenslotte…

We hopen natuurlijk op nog wat meer sneeuw, want dit is nog maar een ‘peulenschil’ bij wat we gewend zijn, maar we wachten het heel rustig af. Er kan nog van alles gebeuren en speculeren doen we niet aan. Ieder jaar in december kijken we vol verwachting omhoog naar de hemel, of er nog geen witte vlokken sneeuw naar beneden komen. Wie weet krijgen wij dit jaar misschien een witte Kerst, dat zou in ieder geval fantastisch zijn, maar inmiddels stijgt de temperatuur en is de dooi ingevallen en het winterse sprookje voorbij.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/12/17/de-eerste-sneeuw-is-gevallen/