Herinnering aan een mooie vertelavond

Vertelling in de winkel van Zoutewelle Boeken te Ederveen

Op woensdag 26 juli 2017 zaten alle kindergezichten en ook die van de vaders en moeders in de winkel van Zoutewelle Boeken, opgeheven naar de Veluwse verhalenverteller Louis Fraanje. Hij kwam deze zomeravond een aantal verhalen vertellen over de Veluwe, zowel de natuur als de cultuur. Verhalen over boeren, boswachters, jachtopzichters, stropers en schaapherders op de Veluwe.

Kronkelige stok

Vol bewondering keken ze naar de man met de witte baard en de kronkelige stok. Die stok, dat was de inleiding op het verhaal. Een verhaal waarin de spanning opgebouwd werd en de kinderen aan zijn lippen hingen. Mooi hoe Louis de kinderen veel informatie gaf over het jagen, de natuur en de wereld van vroeger.

Verhalenverteller Louis Fraanje tussen zijn jeugdig publiek in Ederveen – Foto: Zoutewelle

Liefde voor de Schepping

Mooi ook, hoe na afloop de kinderen om hem heen bleven zitten, verrast door het boekje over “Wild Speuren” dat ze van Louis kregen en zijn visite kaarten. (Niet allemaal op visite komen hoor!) Louis, hartelijk bedankt voor je boeiende vertelling en het overdragen van je liefde voor de Schepping!

Tekst en foto: //www.zoutewelleboeken.nl/

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/11/13/herinnering-aan-een-mooie-vertelavond/