Geslaagde “Gazenbeek-avond” in Lunteren

Een avond met herinneringen en een mooi vooruitzicht…

Het was eigenlijk een schitterende herfstavond, heerlijk zacht weer en dus echt een avond om de natuur in te trekken, maar gelukkig dachten velen daar anders over.  Want vanavond was de jaarlijkse donateursavond van onze stichting en bij elkaar waren daar zo’n 75 bezoekers op afgekomen.  Het is ieder jaar weer fijn om te zien, dat er zoveel donateurs en andere belangstellenden deze ‘Gazenbeek-avond’ van onze stichting waarderen en in grote getale van heinde en ver naar Lunteren komen.  Ook onze trouwe donateurs, Marc en Yvonne Wellens uit België waren weer present, al vele jaren lang en bijna vanaf het allereerste begin waren zij aanwezig, geweldig!

Een volle bak in de zaal van Partycentrum Floor – Foto: ©Florus van den Berg

Bij elkaar een hele gezellige sfeer bij Floor in Lunteren – Foto: ©Florus van den Berg

Voorzitter Louis heet zijn gasten welkom…

…met vriend Martin Spoelstra – Foto’s: ©Florus van den Berg

 

 

 

 

 

 

 

Werk aan de winkel

Om precies half acht nam de voorzitter het woord en heette iedereen hartelijk welkom. Hij sprak in zijn inleiding over een aantal zaken met betrekking tot het werk van de Jac. Gazenbeekstichting, zoals o.a. over het Hessenwegen-project op de basisscholen en de actie tegen het plaatsen van windmolens in de Veluwse bossen etc.  Het nieuws over de Jac. Gazenbeek-boom in Lunteren, waar druk aan gewerkt wordt om er iets moois van te maken.

De heer George de Haan vertelde daar later na de inleiding van de voorzitter nog het e.e.a. over aan de hand van enkele dia’s. Een mooi project ter ere van Jac. Gazenbeek, waarover u al het een en ander heeft kunnen lezen en binnenkort nog meer zult vernemen.  ( Lees meer >>)
Al met al dus genoeg werk aan de winkel! (Zie foto onder).

George de Haan vertelt over de GazenbeekBoom – Foto: ©Florus van den Berg

De voorzitter aan het woord – Foto: ©Florus van den Berg

Belangstelling voor de boekentafel – Foto’s: ©Florus van den Berg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ter nagedachtenis

Ook memoreerde de voorzitter nog aan het overlijden van Marjo Vreekamp op 17 juli jl.  sinds 29 februari 2016 weduwe van Henk Vreekamp.  Op de  25 jarige Jubileumavond van de Jac. Gazenbeekstichting in oktober 2016, hield zoon Leonhard Vreekamp een toespraak over zijn vader En nu zo’n twee jaar later heeft ook Marjo het tijdelijke met het eeuwige moeten verwisselen.  Beiden waren ook, samen met hun zoons en dochter, trouwe bezoekers van onze avonden. Mede ook daarom en omdat Henk en Marjo zeer goede vrienden van hem waren, vroeg de voorzitter de mensen in de zaal  te gaan staan en ter nagedachtenis aan beiden, één minuut stilte te houden.

De dames Jannie en Fransien achter de boekentafel zijn altijd in voor een praatje – Foto: ©Louis Fraanje

Columnist  Leffert Oldenkamp(r) in gesprek met de voorzitter – Foto: ©Florus van den Berg

Gezellig even bijpraten met oude bekenden…

Sjaan Jacques en Gerrit de Graaff – Foto’s: ©Florus van den Berg

 

 

 

 

 

 

 

Je rook het bos…

Het leeuwendeel van deze avond, had de voorzitter op zich genomen en nam zijn publiek – in woord en beeld – mee door de natuur van de Veluwe. Hij had een prachtige powerpoint samengesteld, met de welluidende titel: “Zwervend langs de wildbaan”.  En… de mensen in de zaal hingen als het ware aan zijn lippen, op een leerzame en vooral ook humoristische wijze, wist hij zijn publiek tot het einde toe te boeien.  Zo zelfs, dat een bezoeker na afloop opperde: “Je kon het bos zelfs ruiken!” Zo’n uitspraak geeft wel aan, hoe mooi de mensen het hebben gevonden en dat men veel waardering heeft voor het werk van de Jac. Gazenbeekstichting en haar voorzitter.

Tenslotte…

Na het officiële gedeelte was er tijd voor een praatje, een drankje en een hapje. Velen maakten daar gebruik van en bleven nog even om wat bij te praten.
Het was een gezellige en afwisselende avond en wij hopen volgend jaar – bij gezondheid – op donderdag 3 oktober 2019 onze volgende “Gazenbeek-avond” te houden bij Partycentrum Floor in Lunteren.
U bent dan natuurlijk ook weer van harte welkom en noteer deze datum alvast in uw nieuwe agenda of op de kalender!

______________________________________________________________________________________________________________________

Meer info over de: Jac. GazenbeekBoom in Lunteren

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/10/06/geslaagde-gazenbeek-avond-in-lunteren/