Hoog Veluwse streken – Reebok met een grijs gezicht!

Reebok met een grijs gezicht – Foto: ©Manolito Jaarsma

Een opvallende verschijning…

Na een bezoekje aan de Hoge Veluwe midden juli op weg naar de uitgang in Schaarsbergen in de hoop Lambertus en/of zijn vrienden te zien gebeurde het. Het wild in het park had weer een verrassing in petto.

Ik had al eerder het geluk om, ook nabij Schaarsbergen, een edelhert met een ‘geadopteerde’ jonge moeflonram te zien en enige tijd later bij het zwarte veld een bont wild zwijntje( big). Ditmaal zou de eer te beurt vallen aan een ree.

De reegeit liep er deze avond ook weer – Foto: ©Manolito Jaarsma

Dezelfde reegeit

Het duurde dit jaar ook lang voordat de reeën populatie in het park zich (beter) liet zien. Er zijn in het park een aantal plekken waar je ze toch regelmatig kan waarnemen. Een van deze locaties is het veld tegenover de Stadsdennen. Hier wil in de avond uren nog wel eens een reegeit lopen.
Dus direct na de bocht komende vanaf het Reemsterveld kijken of dat deze keer ook het geval is en ja hoor daar is ze (ik ga er voor het gemak maar vanuit dat het telkens dezelfde reegeit is). Echter deze keer was ze niet alleen maar had gezelschap van een bok. Dat is aan begin van de reeën bronst periode niet vreemd. Eigenlijk hoop je dan direct dat er ergens in de buurt nog een andere bok rondzwerft…

Deze keer had de reegeit gezelschap gekregen – Foto: ©Manolito Jaarsma

Een beetje vreemd zo’n grijs gezicht – Foto: ©Manolito Jaarsma

Afwijkende kleur

Even weer terug naar deze bok. Hij was een opvallende verschijning en dan niet door zijn gewei (een zes ender). Maar… deze had een grijs gezicht vanaf zijn snuit tot aan het gewei met een zwarte streep bij zijn neus en mond. Nu kan er bij een ree wel eens een afwijkende kleur voorkomen maar deze ‘look’ heb ik zowel zelf als op internet nog nooit gezien.

Over een zwarte- witte en bonte ree,  is wel het een en ander over bekend. Twee jaar geleden werd er zelfs regelmatig een zwarte reegeit rond de Kronkelweg gezien.
In ieder geval ben ik weer weer blij met deze bijzondere vangst en was het een mooie afsluiter van de dag.

Een opvallende verschijning op de Hoge Veluwe – Foto: ©Manolito Jaarsma

Tekst en foto’s: ©Manolito Jaarsma uit Utrecht

PS: Mocht een lezer van het weblog meer weten over ‘grijze’ reeën dan verneem ik dat graag.  Voor uw reactie, zie onder!

______________________________________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar onze redactie te mailen!

Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen daargelaten.

Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel en foto’s!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/08/21/hoog-veluwse-streken-reebok-met-een-grijs-gezicht/