Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 114

Hubertus is blijkbaar weer in goede conditie…

Vrijdag 11 mei jl. waren wij weer eens op de Hoge Veluwe, zo rond de klok van zevenen kregen we in de buurt van het gebied “De Koekoek”, bijna aan het einde van het bospad kregen wij het ons zo bekende hert Hubertus in beeld.  Hij zat daar verscholen tussen de struiken, op zijn gemak te herkauwen en als je niet wist dat hij zich hier vaker ophield, dan zou je hem nooit ontdekt hebben.

Verscholen tussen de struiken, zit Hubertus heerlijk te herkauwen - Foto: ©Florus van den Berg

Verscholen tussen de struiken, zit Hubertus heerlijk te herkauwen – Foto: ©Florus van den Berg

Geduldig afwachten

Ja, zo kan hij soms wel een paar uur op dezelfde plek blijven zitten, dat is de onvoorspelbaarheid bij het wild en dus ook bij Hubertus. Geduldig afwachten wat komen gaat en niet zenuwachtig worden, dat is in zo’n geval de beste remedie. Maar deze keer blijkt het mee te vallen, want opeens komt hij overeind en tegelijkertijd ratelen de camera’s, want inmiddels waren er nog enkele liefhebbers bij gekomen.

Opeens kwam hij dan toch overeind - Foto: ©Florus van den Berg

Opeens kwam hij dan toch overeind – Foto: ©Florus van den Berg

Hubertus neemt hier weer even zijn 'overbekende' trotse houding aan - Foto: ©Florus van den Berg

Hubertus neemt hier weer even zijn ‘overbekende’ trotse houding aan – Foto: ©Florus van den Berg

Speciale manier

Wat nou zo mooi is, als Hubertus overeind komt, dat hij zich dan helemaal uitrekt en zijn kop op een hele speciale manier strak zet en daarbij dan ook heel vaak nog zijn kin op zijn borst zet. Dat deed hij trouwens deze keer niet helemaal, maar het was zoal erg mooi. Hijzelf trekt zich daar natuurlijk helemaal niks van aan, wat wij ervan vinden, dat zal hem tenslotte een zorg zijn. Voor hem is op dit moment ‘eten’ het allerbelangrijkste, want de opbouw van zo’n groot gewei kost  natuurlijk enorm veel energie.

Zo... en dan nu weer aan de maaltijd tussen het groen - Foto: ©Florus van den Berg

Zo… en dan nu weer aan de maaltijd tussen het groen – Foto: ©Florus van den Berg

Geen stress

Als hij op een gegeven moment weer genoeg heeft gegeten, wandelt hij op z’n gemakje tussen de struiken door, op zoek naar een rustig plekje waar hij voorlopig weer aan de nieuwsgierige ogen van het publiek wordt ontrokken. Wat ons wel steeds weer opvalt, dat Hubertus ook dit seizoen totaal geen stress heeft en gewoon zijn wissels trekt door het park.

Dan ligt Hubertus even later weer verscholen tussen de bladeren - Foto: ©Florus van den Berg

Dan ligt Hubertus even later weer verscholen tussen de bladeren – Foto: ©Florus van den Berg

Best bijzonder

Hubertus is nu inmiddels 7 jaar oud en zijn oude gewei telde totaal 22 enden, dat is vergeleken bij andere herten van die leeftijd, dus best bijzonder. Ook dit nieuwe gewei gaat al aardig de hoogte in en de kroon begint al duidelijk zichtbaar te worden. Nog enkele weken en we zullen zien hoe groot het dit keer zal zijn en hoeveel enden het zal tellen. We houden u op  de hoogte!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 115

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/05/14/legendarische-hert-hubertus-deel-114/