Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 115

Het gewei van Hubertus is nu bijna volgroeid…

Op vrijdag 25 mei jl. hadden we hem weer in het vizier, natuurlijk hadden we hem al wel vaker gezien, maar nu was er eventueel de kans, dat wij hem weer eens heel mooi konden portretteren. Want… die bewuste vrijdagavond zat hij heerlijk te knikkebollen op een heuvel langs het bospad, dat vanaf de Kronkelweg naar het bos van ‘De Koekoek’ loopt. Daar stonden Florus en Jannie van den Berg met nog enkele anderen. Ook zij hoopten dat hij misschien bij het opstaan, de stoere jongen uit zou hangen. Dat wil zeggen, dat hij zich dan helemaal uitrekt en met zijn kin naar beneden op de borst op je neer kijkt. Een geweldige pose!

Daar zat Hubertus heerlijk te 'knikkebollen' op een heuvel langs het bospad - Foto: ©Louis Fraanje

Daar zat Hubertus heerlijk te ‘knikkebollen’ op een heuvel langs het bospad – Foto: ©Louis Fraanje

Even de 'stoere' jongen uithangen...

Even de ‘stoere’ jongen uithangen…

- Foto's: ©Louis Fraanje

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

********************************************************************************************************************************

Tweede ontmoeting

Op zondag 27 mei jl. hadden wij hem weer in beeld, deze ontmoeting had wel een heel komisch verloop. Er waren enkele bezoekers die met hun witte fietsen het bospad op waren gereden. Toen zij het hert op zo’n korte afstand zagen staan, waren ze onmiddellijk afgestapt, de fietsen midden op het bospad neergezet, om hem vervolgens met hun telefoon op de foto te zetten. Zoals gewoonlijk trok Hubertus zich totaal niets aan van al die belangstelling en smikkelde lekker van de Lijsterbes.

Hubertus bezig met zijn lievelingskostje, de blaadjes van de Lijsterbes - Foto: ©Louis Fraanje

Hubertus bezig met zijn lievelingskostje, de blaadjes van de Lijsterbes – Foto: ©Louis Fraanje

Smikkelen en smullen, maar tegelijk opletten natuurlijk...

Smikkelen en smullen, maar tegelijk opletten natuurlijk…

...dan weer verderop - Foto's: ©Louis Fraanje

…dan weer verderop – Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Komisch moment

Als hij dan op een gegeven moment genoeg heeft gegeten van de blaadjes, komt hij richting het bospad gelopen. Daar staan nog altijd de witte fietsen, maar als Hubertus deze ziet staan, staat hij heel even een moment stil,  je ziet hem denken; ‘wat is dat nu weer?’ Een zeer komisch moment, maar Hubertus zelf heeft meer belangstelling voor het malse gras, dat rijkelijk aanwezig is op het bospad.

Hé... wat is dat nou daar midden op het bospad? - Foto: ©Louis Fraanje

Hé… wat is dat nou daar midden op het bospad? – Foto: ©Louis Fraanje

Een komisch moment...

Een komisch moment…

- Foto's: ©Louis Fraanje

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Een verrassing

Waar wij allemaal zeer van onder de indruk zijn, dat is het enorme gewei van Hubertus, tjonge… jonge… wat een ‘kapstok’, een wonder op zich. Hoewel het al aardig in de hoogte gaat en ook de vertakkingen in de kroon goed zichtbaar worden, is het absoluut nog onmogelijk om te zien hoe groot het deze keer wordt.  Dat blijft nog even een verrassing,  wat dat betreft blijft Hubertus de gemoederen bezighouden en dan met name zijn gewei. Wat zal het uiteindelijk gaan worden dit seizoen? Vorig jaar op 5 juni wisten we het ook pas zeker, dat hij een 22-ender ging worden. Nu zullen we nog even geduld moeten hebben, binnenkort zullen we het weten!

Hubertus blijft de gemoederen bezighouden en dan met name zijn gewei - Foto: ©Louis Fraanje

Hubertus blijft de gemoederen bezighouden en dan met name zijn gewei – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 116

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/06/01/het-legendarische-hert-hubertus-deel-115/