Drugsafval aangetroffen in Ede

Politiebericht!

Donderdagochtend 15 maart jl. kregen wij het verzoek om naar de Woutersweg in Ede te gaan. Daar had een melder meerdere jerrycans op de weg zien liggen. Ter plaatse bleken het ook nog te gaan om een aantal IBC-containers. De geur die hieruit kwam was zeer chemisch. Hierop hebben wij het hele gebied voor veiligheidsredenen afgezet. De Brandweer heeft vervolgens metingen verricht. Dit chemische afval is namelijk erg gevaarlijk voor mens en dier.

Drugsafval op de Wouterweg bij Ede gedumpt – Foto: ©Politie Ede

Drugsafval

Pas toen de Brandweer het sein veilig had gegeven hebben wij een onderzoek ingesteld. Samen met de Brandweer, Forensische Opsporing, Toezicht Gemeente Ede en de Omgevingsdienst De Vallei stellen wij een onderzoek in naar de inhoud en herkomst van deze (chemische) goederen. Mogelijk dat het hier gaat om drugsafval.

Oproep!

Wij zijn op zoek naar mensen die mogelijk camerabeelden hebben van de toegangswegen die leiden naar de Woutersweg te Ede.
Heeft u mogelijk camerabeelden die ons kunnen helpen; neem dan contact met ons op!

Mocht u zelf dit soort goederen tegenkomen en u vertrouwt het niet;
blijf dan vooral op afstand en bel 112.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/03/17/drugsafval-aangetroffen-ede/