Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 106

Het Hubertus-mysterie is opgelost…

Zoals we onlangs al uitgebreid hadden aangegeven in het vorige deel over het legendarische hert Hubertus, was hij al maandenlang in geen velden of wegen te bekennen. Ook vandaag zijn Fransien en ik nog op pad geweest en hebben een flinke wandeling gemaakt, maar… geen Hubertus.

Ook bij onze natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg, die wij zondagmiddag nog tegenkwamen, was hetzelfde laken een pak, geen Hubertus! Desondanks, hebben we samen gezellig een ‘bakkie’ gedaan in de Koperen Kop.
Omdat Jannie onlangs jarig was geweest, trakteerde zij op een drankje vergezeld gaande van een heerlijk gebakje. Wij wensen haar namens ons allen, nog heel veel gezonde en gelukkige jaren op de Veluwe toe!

Onwetend

Wat wij op dat moment niet wisten, dat bekenden van ons, tijdens een wandeling in het park,  zo rond het middaguur het hert Hubertus gezien hadden en gelukkig ook op de gevoelige plaat vastgelegd!
“Het kan verkeren”, zei: Bredero! Zulke berichten geven de burger weer moed en ons niet in het minst!

******************************************************************************************************************** Hieronder het verslag van hun ontmoeting:

Beste Louis,

Tijdens een wandeling vandaag kwamen mijn partner en ik (Henk van Aalten en Marja van der Steen) het bijzondere hert “Hubertus” tegen op het Deelense Veld, waar hij rustig liep te grazen. Ik laat het even weten omdat hij al een tijdje niet meer gezien was door jullie, volgens het laatste bericht over hem op “De Veluwenaar”.

Ja… hoor, daar liep Hubertus en blijkbaar had hij niemand verwacht – Foto: ©Henk van Aalten

Hubertus op zoek naar een lekkere hap – Foto: ©Henk van Aalten

Onverwachte ontmoeting

Zoals vaker het geval is, maakten wij ook deze zondag, 14 januari 2018, een mooie wandeling op de Hoge Veluwe. Dat wij nou net vandaag het hert Hubertus tegen zouden komen, hadden we natuurlijk nooit verwacht. Gelukkig had Henk zijn fototoestel meegenomen, anders hadden we deze onverwachte ontmoeting met Hubertus niet vast kunnen leggen.

Zo te zien is Hubertus in goede conditie – Foto: ©Henk van Aalten

Een tevreden Hubertus vastgelegd door een tevreden fotograaf – Foto: ©Henk van Aalten

Mooie ervaring

Aan de noordkant van het Deelense Veld troffen wij hem aan, grazend in de zon die net was gaan schijnen. Drie grote geweidragers hoorden ons op afstand waarschijnlijk al aankomen en zochten de dekking op, maar Hubertus bleef rustig grazend achter.
Het was een mooie ervaring om hem in alle rust te kunnen bewonderen op korte afstand. Wat een prachtig dier! Het is altijd weer een verrassing wie of wat je treft op een wandeling…

Hartelijke groet, Henk en Marja uit Rheden

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 107

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/01/15/legendarische-hert-hubertus-deel-106/