Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 105

Edelhert en vrijbuiter Hubertus onvindbaar voor publiek…

Iedereen heeft het erover en vraagt zich af, waar onze Huub gebleven zou zijn, maar niemand weet het, tenminste… degene die het wel weten, zwijgen in alle talen.  Dat is aan de ene kant misschien wel jammer, maar aan de andere kant ook heel begrijpelijk, dan kan hij tenminste rustig de winter doorkomen.

De laatste keer dat wij hem zagen, was op woensdag 1 november 2017, laat in de namiddag net na vijven, hij liep op het Zwarte Veld, om te kijken of er nog wat te eten over was. Op dat moment was hij de enigste en verder waren in de wijde omgeving geen soortgenoten te bekennen.  Het licht was niet al te best, maar we hebben toch nog een paar redelijke opnamen van hem kunnen maken.

Hubertus nov 2018 1

Heel even kijkt hij op om te zien wie daar aan de bosrand staat – Foto: ©Louis Fraanje

Hubertus nov. 2018 2

De winter staat voor de deur en dus moet Huub zorgen dat hij erdoor komt – Foto: ©Louis Fraanje

In levenden lijve

Publiek was er ook bijna niet, behalve een gezinnetje uit België, dat was het dan ook wel zo’n beetje.
Het Belgische echtpaar was blij verrast, toen ze vernamen dat dit het bekende hert Hubertus was, ze hadden er veel over gehoord, maar nog nooit in ‘levenden lijve’ gezien, dus maakte dit hun vakantie helemaal goed!

Hubertus jeuk op rug

Jeuk op je achterwerk, in zo’n geval is een gewei wel handig – Foto: ©Louis Fraanje

Hert Hubertus 1 nov. 2018

Nog een laatste blik en dan vertrekt hij voor een tijd naar zijn winterverblijf – Foto: ©Louis Fraanje

Groot raadsel

Een hele korte ontmoeting met onze Huub en daar moesten we het voorlopig dan mee doen voor de rest van het jaar 2017.  Achteraf gezien is het nu dus al ruim twee maanden, dat hij onzichtbaar is gebleven voor het publiek. Voor veel natuurfotografen op de Hoge Veluwe, inclusief wij natuurlijk,  een groot raadsel!

Hopelijk zien we hem nog een keer in de sneeuw, dat zou helemaal het einde zijn, maar… de wens is de vader van de gedachte. Voorlopig zwijgt iedereen in alle talen, maar mochten wij hem in het vizier hebben, merkt u het wel.
Geduld is een ‘schone’ zaak!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 106

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/01/08/legendarische-hert-hubertus-deel-105/