Wonderschone avondlucht en meer…

Na alle donkere dagen met veel regen is dit een verademing…

Zondagavond 7 januari was het dan eindelijk zover, een prachtige schouwspel voltrok zich aan de horizon, toen de zon langzaam onderging.  Met als gevolg, een kleurrijke avondlucht, die we de laatste tijd toch wel gemist hadden, donkere dagen en weken tesamen met veel regen. Dit was weer echt ‘je ware’ een wonderschone afsluiting van deze zondag in januari.

Wonderschone avondlucht boven de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Maan en vliegtuig

Maandagmorgen 8 januari stond de maan nog lang zichtbaar aan de heldere ochtendhemel, ook dat is een prachtig gezicht. Een kristalheldere hemel en hoewel het aardig fris was buiten, genoten wij van deze mooie winterdag. Plotseling zagen we van rechts een vliegtuig  aankomen, dat – als het ware – regelrecht in de richting van de maan vloog, maar dat is natuurlijk gezichtsbedrog.

Het vliegtuig nadert de maan aan een kristalheldere hemel – Foto: ©Louis Fraanje

Doorheen vliegen

Natuurlijk ligt de maan vele malen verder weg,  dan deze grote vogel die daar hoog aan de hemel voorbij vloog. De  gemiddelde afstand maan en aarde is volgens deskundigen  zo’n 384 450 kilometer, maar het leek vanaf de grond net… of het vliegtuig er zo doorheen zou vliegen.  De camera legde ook dit unieke moment vast op de gevoelige plaat!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/01/09/wonderschone-avondlucht-en-meer/