Een mooie winterwandeling in de sneeuw!

Natuurfotografe Eline de Jong – Foto: ©LF/JGS

Wilde varkens in de sneeuw… 

Sneeuw heeft altijd iets magisch zeker als er een dik pak sneeuw op je vrije dag ligt. Tegen het eind van de middag maak ik een wandeling door het bos. Het is onmogelijk om geruisloos te lopen want de sneeuw kraakt onder mijn voeten.

De laatste zonnestralen van de dag schijnen door de bomen en geven een mooie gouden gloed. Af en toe sta ik even stil en kijk ik om heen om te kijken of ik mogelijk een ree, hert of wild zwijn kan spotten.

Kwam er een rotte wilde varkens voor mij langs – Foto: ©Eline de Jong

Geschrokken?

Als ik een stukje verder loop hoor ik ineens iets lopen in de sneeuw. En… ik heb geluk…  er komt een kleine rotte varkens mijn kant op gerend. Of ze zijn geschrokken of waarom ze op de loop zijn is mij niet bekend maar ik heb nog net geluk om een paar foto’s te schieten. Als je goed kijkt, zie je de gouden zonnestralen door de bomen heen. Mijn dag kan niet meer stuk!

Tekst en foto: © Eline de Jong

______________________________________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar onze redactie te mailen!

Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen daargelaten.

Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel en foto’s!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/01/04/een-mooie-winterwandeling/