Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 102

Het meest gefotografeerde hert op de Veluwe, nu in olieverf op linnen…

Allereerst willen wij graag iedereen hartelijk bedanken voor alle hartverwarmende en positieve reacties m.b.t. het behalen van het 100e deel over ons legendarische hert “Hubertus”, echt geweldig! We hopen nog lang over hem te kunnen schrijven, want wat dat betreft is en blijft hij enig in zijn soort en geeft hij telkens weer genoeg ‘stof’ om te schrijven.

Deze aflevering staat geheel in het teken van het legendarische hert “Hubertus” en in het bijzonder de natuur- en wildschilder Hans Bulder!

Wildschilder Hans Bulder aan het werk in de Veluwse natuur – ©Eigen foto

Wildschilder Hans Bulder

Ook zijn wij zeer verheugd dat de bekende wildschilder Hans Bulder uit Apeldoorn het befaamde hert Hubertus, op onnavolgbare wijze en met veel passie, met zijn penseel heeft vastgelegd op het linnen. Net als vele andere wildliefhebbers, volgt ook hij al vele jaren dit legendarische hert, niet alleen met de camera, maar ook met de penseel.  Zoals de herten burlen, zo schildert Bulder; nauwkeurig en met oog voor detail zet hij de dieren op het linnen en wel zo levensecht, dat het soms lijkt of ze zo op je af komen lopen, geweldig!

Het legendarische hert “Hubertus”, de icoon van N.P de Hoge Veluwe anno 2017. Olieverf op linnen 40 x 50 cm oktober 2017. —© Hans Bulder

Blijven volgen

“De icoon van het Nationale Park de Hoge Veluwe anno oktober 2017, dat is natuurlijk Hubertus, een prachtig hert om te schilderen. Dit 6e kops hert in zijn 7e levensjaar is nog niet eens in zijn top. Dat beloofd nog wat de komende jaren. Meestal zijn herten pas in staat op hun 8ste levensjaar in aanmerking te komen als plaatshert in de bronsttijd. Dit hoop ik ook met Hubertus mee te maken de komende twee jaar. Ik blijf hem zeker volgen met camera en penseel”, aldus Hans Bulder.

Hier staat Hubertus met één van zijn vriendinnen Hubertus is hier 4de kop en in zijn 5de levensjaar. Olieverf op linnen 70 x 100 cm – ©Hans Bulder

Omzwervingen

Hans Bulder wordt in 1953 in Scheveningen geboren als 3e zoon van Herman C.J. Bulder (1919 – 2001). Vader Herman schilderde als realist, metarealist en surrealist en had een reclamebureau. Het gezin verhuisde van Scheveningen naar Apeldoorn. Daar, in de wildrijke en prachtige natuur van de Veluwe, ontstond tijdens vele omzwervingen de liefde. De liefde voor de natuur, de dierenwereld en de schilderkunst. Omzwervingen die een zoektocht naar inspiratie werden en verder voerden, naar Schotland, Engeland en Duitsland.

Ontroerend realistisch

Vanaf zijn 23e begon Hans te schilderen. Autodidact en deels opgeleid door zijn vader. Dieren, portretten en stillevens komen tot leven in olieverf op linnen en paneel. Veelal in opdracht.

Vaak ontroerend realistisch en zeer gedetailleerd. Soms surrealistisch of magisch-realistisch, met losse penseelstreken, in de stijl van zijn vader.

“Olieverf heeft mijn passie; het exact mengen van de kleuren en het op de juiste manier aanbrengen. Het zit in mijn hart en vindt zijn weg naar mijn vingers”, aldus Bulder.

Onlangs stond Hans Bulder nog in De Stentor. (Zie hieronder). 

Exposities

De belangstelling voor Bulder’s werk groeide snel, zowel in binnen- als buitenland. Exposities volgden, zoals bij:

  • Holland & Holland, Londen (UK)
  • Malcolm Innes Gallery, Edinburgh (UK)
  • Rountree Tryon Galleries, Londen (UK)
  • The Ottersburn Gallery, Dumfries (UK)
  • Niedersächsisches Forstamt Saupark, Springe (DE)
  • ’t Kunsthuis van Het Oosten, Enschede (NL)

Naast zijn werk als kunstschilder is Hans Bulder ook al ruim 22 jaar een zeer gewaardeerd docent schilderen in olieverf en illustrator van verschillende boeken. Hij schilderde in opdracht voor o.a. prins Bernard, de Sultan van Oman, staatsecretaris Ad Ploeg en minister Ernst Albrecht von Niedersachsen.

Meer info: Hans Bulder | Wildschilder – Wildlife artist – Tiermaler

_______________________________________________________________________________________________

 

Natuuragenda 2018

Uitverkocht

Wie echt wild is van wild, is dit echt een gewilde verzameling wild, waar je helemaal wild van kunt worden en die in de boekenkast van de echte wildliefhebber zeker niet mag ontbreken. Marjolein Kruijt heeft de afgelopen vijf jaar deze succesvolle Natuuragenda ‘ingekleurd’ en ‘ingeschilderd’ en de traditie vraagt om dan het stokje, of liever gezegd ‘ de kwast’ over te dragen. Met grote trots is inmiddels ‘de kwast’ thans over-gedragen aan natuurschilder Hans Bulder.  Het schitterende resultaat is nu te zien in deze nieuwe editie van de Natuur Agenda 2018

Uitgave: Edicola Publishing bv

ISBN: 978-94-92500-36-6                                     Maar… bij gezondheid komt er ook een natuuragenda 2019!
EAN: 9789492500366

Agenda: 128 pagina’s

_______________________________________________________________________________________________

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 103

________________________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/10/28/legendarische-hert-hubertus-deel-101/