Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 101

Hubertus na bijna twee weken weer eens in beeld…

Gisteravond, het was al laat en over een half uur zou het park gaan sluiten, toen we over de Kronkelweg – ter hoogte van het Pompgebouw – reden en Jannie ineens iets zag bewegen op het wandelpad erachter. Gauw de auto geparkeerd en eens poolshoogte gaan nemen, jawel hoor… daar liep Hubertus! Na die laatste keer op de Eikelkamp, hadden we bijna twee weken lang niets meer van hem vernomen en nu liep hij hier, of hij nooit weg was geweest!

Hubertus bij de vijver van het Jachthuis Sint Hubertus, dat nog net zichtbaar is – Foto: ©Florus van den Berg

Snel donker

Het was inmiddels al over half zeven en het werd al vrij snel donker, maar we wilden toch graag even een plaatje schieten, dat met veel kunt en vliegwerk, toch nog iets opleverde. Misschien niet de beste platen, maar beter wat dan niks, wij waren al heel blij dat we hem weer eens tegenkwamen en denken maar zo… volgende keer beter!

Hubertus… als een schim in de avond – Foto: ©Florus van den Berg

In de dekking

Hier zullen we het misschien voorlopig even mee moeten doen, want Hubertus vertoeft op dit moment erg veel in de dekking en komt blijkbaar pas laat in de avond eruit. Dat gebeurt wel vaker net na de bronst, dan zie je soms een hele tijd geen herten. Maar… voor vandaag is het weer mooi geweest, we moeten naar de uitgang anders komen we te laat en dat willen we ook niet, dus spullen inpakken en wegwezen.

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 102

_______________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het korte filmpje:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/10/28/legendarische-hert-hubertus-deel-101-2/