Terugblik natuuravond in Kootwijkerbroek

Veel belangstelling voor de Veluwse natuur in De Essenburcht…

Natuurliehebber en fotograaf Louis Fraanje kan tevreden zijn, want afgelopen donderdagavond 12 oktober waren zo’n 145 belangstellenden vanuit de regio waaronder ook veel lezers van de Barneveldse Krant,  maar ook ver daarbuiten,  naar Kootwijkerbroek gekomen. De avond werd georganiseerd door het team van De Essenburcht in samenwerking met de Jac, Gazenbeekstichting, om de Veluwse natuur en het daarin levende wild, extra onder de aandacht te brengen.

Een volle bak met 145 belangstellenden op de natuuravond in De Essenburcht – Foto: ©Fransien Fraanje

Volle bak

Het was echt een ‘volle bak’, zelfs was er iemand helemaal uit Noord Holland speciaal voor de natuurlezing naar Kootwijkerbroek gekomen. “Gewoon, omdat ik dit toch ook eens wilde meemaken. Ik ben een Veluweliefhebber en ik had al veel gehoord over promotor Fraanje en ook op weblog De Veluwenaar gezien en gelezen, dat ik deze kans niet aan mij voorbij wilde laten gaan”, aldus Eric Hoogervorst uit Schellinkhout in Noord Holland.

Natuurliefhebber Fraanje tijdens zijn betoog over het wild op de Veluwe – Foto: ©Fransien Fraanje

De Veluwe op het grote doek in de Essenburcht te Kootwijkerbroek – Foto: ©Fransien Fraanje

Veel waardering

Een geslaagde natuuravond met veel mooie beelden van het wild op de Veluwe, met veel interessante weetjes, die met veel humor aan elkaar gepraat werd door natuurliefhebber Fraanje. Naast de serieuze benadering van zijn onderwerpen, wist Fraanje op een gewiekste wijze het geheel af te wisselen met veel humor, dat getuige de spontane reacties van het publiek, zeer gewaardeerd werd. Hij wist zijn publiek zo’n twee uur lang – onderbroken met een pauze – van begin tot aan het einde te boeien. Voor herhaling vatbaar, zouden we zeggen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/10/13/terugblik-natuuravond-kootwijkerbroek/