Jagende vos betrapt – Deel 2 – Slot

De vos ging gewoon zijn eigen gang door het veld…

Al speurend en jagend door het gras, bleef de vos aardig in beeld en kon ik hem mooi blijven volgen met de camera. Wel keek hij af en toe eens goed om zich heen of er geen belagers in de buurt waren, maar dat viel op dat moment erg mee, zo af en toe stopte er een voorbijkomende fietser of wandelaar en daar bleef het eigenlijk bij. De vos zelf trok zich daar weinig van aan en ging gewoon zijn eigen gang door het veld.

De vos keek af en toe eens om zich heen of er oraad was – Foto: ©Louis Fraanje

Opeens kwam hij vanachter een oude eikenboom vandaan – Foto: ©Louis Fraanje

Rasechte jager

Des te langer ik hem nu kon volgen, des te meer raakte ik ervan overtuigd, hoe onverzadigbaar zo’n jonge vos bleek te zijn. In de paar uur dat ik hem kon observeren heeft hij zeker zo’n stuk of 10 tot 12 keer een aardige prooi gevangen en verorberd, de ene keer een muis en de andere keer een mol. Een rasechte jager, dat bleek wel toen hij, niet zo heel ver bij mij vandaan, vanachter een oude eik kwam sluipen en heel geconcentreerd naar voren loerde. Even verderop bleef hij vlakbij een bloeiende pol van het Vlasbekje met haar mooie oranje-gele bloemetjes zitten. Aan alles kon je zien, dat hij iets in het vizier had en binnen – no time – de bekende ‘muizensprong’ maakte, die ik hieronder in een aantal opeenvolgende beelden aan u zal laten zien

Uiterst geconcentreerd en klaar voor de sprong – Foto: ©Louis Fraanje

In een flits schiet hij naar voren – Foto: ©Louis Fraanje

En… zweeft hij als het ware door de lucht – Foto: ©Louis Fraanje

Nog even en dan heeft hij zijn prooi te pakken – Foto: ©Louis Fraanje

Het Is raak… voor het slachtoffer is er geen ontkomen meer aan – Foto: ©Louis Fraanje

De ene zijn dood, is de ander zijn brood, een mol is de ongelukkige – Foto: ©Louis Fraanje

Formidabele muizensprong

U heeft natuurlijk ondertussen wel gemerkt, dat ik helemaal in de ban van de vos ben geraakt en zeker ook nu ik hem goed kon observeren en vastleggen op de gevoelige plaat. Het was ontzettend moeilijk om uit alle opnames een selectie te maken, maar het is uiteindelijk toch gelukt.

Het is en blijft gewoon formidabel zoals de vos deze ‘muizensprong’ maakt, dat is echt uniek. Naast de mooie opnamen van Reintje, heb ik ook nog een kort filmpje gemaakt, dat hieronder te bekijken is.

_______________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/09/19/jagende-vos-betrapt-deel-2/