Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 94

Hubertus voor het Jachthuis Sint Hubertus, een geluksmoment op de Hoge Veluwe

Natuurliefhebber en fotograaf Leon Sterk uit Arnhem stuurde een tweetal prachtige opnames, die hij een tijdje geleden maakte, van het legendarische hert “Hubertus”. Hij trof het hert, toen deze juist in de buurt van het gelijknamige Jachthuis Sint Hubertus liep. Een mooi geluksmoment voor deze fotograaf, dat hij graag met de bezoekers van De Veluwenaar wil delen als natuurmoment. Ooit trof Louis Fraanje Hubertus ook een keer voor het Jachthuis. Lees meer…

Het hert Hubertus voor het gelijknamige Jachthuis Sint Hubertus - Foto: ©Leon Sterk

Het hert Hubertus voor het gelijknamige Jachthuis Sint Hubertus – Foto: ©Leon Sterk

Het zat mee

“Soms zijn er van die dagen dat het mee zit, dat was het geval op dinsdagmiddag 1 augustus jl. in het Park De Hoge Veluwe, toen ik plotseling het bekende hert “Hubertus” de wildweide voor het Jachthuis Sint Hubertus zag oversteken. In alle rust liep hij daar later te grazen.  Alleen oké, een zonnetje erbij had ook gemogen”, aldus Leon Sterk.

De kortste weg naar het bos, is gewoon dwars door de vijver – Foto: ©Leon Sterk

Kortste route

“Op een gegeven moment vond hij het blijkbaar welletje en wilde weer naar het bos, dan neem je grote omweg natuurlijk, nee… gewoon de kortste route en dat was dwars door de slotvijver naar de overkant. Het water is niet diep, want het kwam nauwelijks tot zijn knieën, dus hoefde hij niet te zwemmen, alhoewel herten daar in het algemeen geen moeite mee hebben. Een mooi geluks- en natuurmoment voor de Veluwenaar!”

Ingezonden door:  ©Leon Sterk uit Arnhem

_______________________________________________________________________________________________

Lees ook: Het Legendarische hert “Hubertus” – Deel 95

_______________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar ons te mailen (zie onder)!
Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen daargelaten.
Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel en foto’s!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/08/26/hubertus-jachthuis-sint-hubertus/