Vakantie Bijbelfeest Bethelkerk in Ede – 2017

Een feest voor jong en oud…

 

(T)op survival

Bij elkaar waren er bij elkaar zo’n 130 kinderen op het jaarlijkse Vakantie Bijbel Feest afgekomen, dat georganiseerd werd door de Bethelkerk Gemeente in samenwerking met De Tabernakel uit Ede. Drie dagen lang feest voor de jonge kinderen van de gemeente en ook kinderen uit de omgeving waren van harte welkom. Vanaf dinsdag tot en met donderdag was weer van alles te doen!

Het landelijk thema was: “(T)op survival” en daar was dan ook van alles voor uit de kast gehaald, vanaf rugzak tot een echte tent. Een prachtig bijbelverhaal en liedjes zingen, met daarnaast het gebruikelijke knutselen, eigelijk teveel om op te noemen, de kinderen hoefden zich zeker niet te vervelen tijdens dit feest.

Gezellig samenzijn in groepjes op het kerkplein – Foto: ©Bethelkerk Gemeente

Geknipt, gekleurd en geplakt

De eerste dag werd er geknipt, gekleurd en geplakt door de kinderen en hoewel af en toe een regenbuitje om de hoek kwam kijken, mocht dat de pret niet drukken. Ook onze voorzitter Louis Fraanje was van de partij, helaas kon zijn vrouw Fransien vanwege rugklachten niet meedoen, zij hoopt bij gezondheid er volgend jaar weer bij te zijn.

Knutselen met de kinderen in de tent – Foto: ©Bethelkerk Gemeente

Over de Veluwe

Ook aan de ouderen was gedacht, Louis Fraanje liet één van zijn mooie natuurpresentaties “De Veluwe, in de lens gevangen” zien. Op de zijn bekende humoristische wijze, nam hij zijn toehoorders mee – in woord en beeld – op zijn zwerftochten over de Veluwe. Edelherten, wilde zwijnen en allerlei andere dieren passeerden de revue en iedereen genoot. “Vroeger stond mijn opa op de preekstoel in de kerk en nu sta ik hier naast de preekstoel met mijn natuurverhaal, wat ook gebaseerd is op de Schepping, een mooie combinatie!”, aldus Louis Fraanje. Deze middag was niet alleen voor gemeenteleden van de Bethelkerk, maar voor iedereen die wilde, vrij toegankelijk. Een opsteker voor de volgende keer dus!

Louis houdt zijn lezing over de natuur in de kerk – Foto: ©Bethelkerk Gemeente

Aan zijn lippen

Op woensdagmiddag was er een survivalspel voor de groepen 7 en 8, voor de jongere groepen was er een Zeskamp met allerlei spelletjes rondom de kerk. Ook was daarbij een ‘natuur-praathoekje’ ingericht voor Louis Fraanje om aan de hand van enkele geweistangen van edelhert, damhert en ree, iets te vertellen over de dieren op de Veluwe. En… de kinderen hingen – als het ware – aan zijn lippen. Op een gegeven moment vroeg Louis aan één van de kinderen, wat hij zou doen als er in het bos een wild zwijn op hem af zou komen. Het antwoord was kort en duidelijk: “112 bellen natuurlijk!”

Het natuur-praathoekje van Louis met de kinderen – Foto: ©Bethelkerk Gemeente

Meebeleven

Terugkijkend op het Vakantie Bijbel Feest zegt Louis Fraanje zelf hierover: “Ik heb weer met heel veel plezier, mijn ‘steentje’ bijgedragen aan dit fantastische kinderfeest. Het is een mooie gelegenheid voor mij om door middel van mijn ervaringen in de Veluwse natuur, daarvan ook iets aan deze kinderen mee te geven. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen en zo laat ik ze een beetje ‘meebeleven’ hoe of dat het er in de natuur aan toe gaat!”

Aan het einde van het feest kregen de kinderen en begeleiders namens de Jac. Gazenbeekstichting, allemaal het natuurgidsje: “Wildspeuren op de Veluwe” uitgereikt. Met dank aan alle vrijwilligers en hopelijk tot volgend jaar!

Meer info: Vakantie Bijbel Feest Ede

_______________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje:

 

Geplaatst door Vakantie Bijbel Feest Ede op Woensdag 16 augustus 2017

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/08/21/vakantie-bijbelfeest-bethelkerk-ede-2017/